Spotify, Android kullanıcıları için yeni bir faturalandırma seçeneği ekliyor

İçerik platformu Spotify, Android cihazlar üzerinden uygulamayı kullanan kişiler için Google ile anlaşma yaparak yeni bir faturalandırma seçeneği getirdiğini açıkladı.

Gerek ülkemizde gerekse dünyada en çok tercih edilen müzik platformları arasında bulunan Spotify, Android işletim sistemli cihazlar için yeni bir faturalandırma seçeneği ekliyor. Google Play faturalandırmasının yerine platformlar ister kendi faturalandırma hizmetini isterse de üçüncü taraf faturalandırma şirketlerini kullanarak müşterilerine ödeme sonrası hizmet sunabiliyorlar.

Bu yılın başlarında Google, şirketlerin Google Play faturalandırma sistemini atlayabilecekleri ve kendi veya üçüncü taraf ödeme sistemlerini kullanabilecekleri bir pilot proje duyurdu. User Choice Billing adlı pilot proje şu anda belirli uygulamalarla sınırlı ve Spotify da bunlar arasında yer alıyor.

Spotify ve Google, User Choice Billing belirli pazarlarda müzik akışı platformunun kullanıcıları tarafından kullanılabileceğini ve daha sonra diğer bölgelere genişletilebileceğini duyurdu. Şirket, Google Play faturalandırma seçeneğini eklemeye devam edecek.

Google, şirketin kendi Google Play faturalandırması yerine kullanıcıların seçtiği faturalandırma sistemi aracılığıyla gerçekleştirilen tüm işlemlerden pay almaya devam edecek. Şirket, ödeme komisyonunu %4 oranında azaltıyor. Bu azaltım sonucunda üçüncü taraf ödeme sistemini kullanan geliştiricilerin Google’a %11 veya %26’lık bir kesinti ödemesi gerekiyor.

Google, üçüncü taraf ödeme sistemi için bir komisyon alsa da Spotify, sistemin “platform adaleti ve genişletilmiş ödeme seçenekleri” yönünde ilerlemeyi temsil ettiğini söylüyor. Şirket, anlaşmayı adil olarak nitelendirdiriyor ancak Google’ın Spotify’a özel bir anlaşma sunup sunmadığı henüz bilinmiyor.

Google’ın User Choice Billing pilot projesi 35 ülkede yürütülüyor. Proje, Spotify dışında flört uygulaması Bumble da dahil olmak üzere diğer bazı uygulamalarda da kullanılıyor. Yalnızca uygulamalar için bu yöntemin yer aldığı ve oyunlar için tamamen uygun olmadığı da belirtildi.

Güncel İçerikler