TikTok, uygulama üzerinden alışveriş yapma özelliğini ABD’de kullanıma sundu

TikTok, platformdaki videoların içerisinde yer alan ürünleri satışa sunduğu TikTok Shop özelliğini ABD'de aktif hale getirdi.

Popüler sosyal medya uygulaması TikTok, uygulama üzerinden alışveriş yapılmasını sağlayan TikTok Shop özelliğini test süreciyle beraber ABD’de kullanıma sundu. ABD’li satıcılar, video paylaşım uygulaması aracılığıyla doğrudan tüketicilere ürün satabilecekler.

Geçtiğimiz zamanda birçok pazar üzerinde aktif hale getiren platform, uygulamadan ayrılmadan direkt olarak alışveriş yapma imkanı sunuyor. ABD pazarının yüksek potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda şirketin bu hamlesi hem satıcıları hem de uygulamayı kullanan kişileri mutlu edecek gibi görünüyor.

Platformda içerik üreten kişilerin kullandığı birbirinden farklı ve ilginç ürünler, TikTok Shop aracılığıyla kolayca satın alınabiliyor. Instagram’da da yer alan alışveriş özelliği, kullanıcılar tarafından oldukça tercih ediliyor. Elektronikten yiyeceğe, giyimden değişik ürünlere kadar kullanıcıların aklına gelebilecek birçok çeşit Shop kısmında yer alıyor.

TikTok, ABD’de yer alan satıcıları uygulamaya çekmek için özel çalışmalar yapıyor. Uygulama içerisinde satıcıların ürünlerini eklemesi için davetler göndererek çeşitli avantajlar sunuyor. ABD’deki belirli işletmelerden TikTok’un yeni alışveriş deneyimine katılmalarının isteniyor.

Bytedance’ın uygulaması, kaydolan satıcılara “daha kaliteli trafik”, “daha iyi tüketici deneyimi” ve “kesintisiz içerik üreticisi iş birliği” reklamı yaptı. TikTok, sistemin hiçbir maliyeti olmamasına rağmen her satıştan komisyon alıyor. Yapılan açıklamada her ürünün satışı için komisyon ücretinin %5 olduğu açıklandı. Kayıt işleminden sonraki ilk 90 gün için bu oran %1.8‘e düşürülüyor ve 90 gün sonra komisyon oranı tekrar %5’e yükseliyor.

TikTok Shop uygulaması İngiltere’de ve Endonezya, Tayland ve Vietnam gibi belirli Güneydoğu Asya ülkelerinde aktif olarak kullanılıyor. Bu yeni özelliğin ülkemizde ne zaman satışa sunulacağı henüz bilinmiyor.

Güncel İçerikler