Yerli girişim POW Games’in iki oyunu, Matchingham Games tarafından 10 milyon Pound’a satın alındı

2021 yılında Şeyhmus Ölker ve Burak Göncü tarafından, hibrit casual puzzle oyunlar geliştirmek üzere kurulan yerli mobil oyun girişimi POW Games geliştirdiği iki oyun, ortağı ve yayıncısı konumunda olan İngiltere merkezli Matchingham Games tarafından 10 milyon Pound’a satın alındı.

Hibrit puzzle mobil oyunlar geliştirmek için 2021 yılında kurulan POW Games’in Food Match 3D ve Tile Match: Home Design Puzzle adında iki farklı oyunu bulunuyor.

Şirketin ilk oyunu olan Food Match iOS ve Android platformlarında 2 milyondan fazla kullanıcıya ulaşmış durumda. Bir süredir soft-launch’ta olan Tile Match ise ulaştığı veriler ve benzer mekaniklere sahip oyunların başarılarından dolayı yüksek bir gelir beklentisine sahip.

POW Games, 25 kişilik bir ekipten oluşuyor. Girişimin kurucu ortağı ve CEO’su Şeyhmus ÖLKER bir önceki girişimi olan App Samurai’da kurucu ortak ve COO pozisyonunda görev aldı, CTO ve kurucu ortak Burak Göncü ise kurucusu olduğu BGNmobi’de 200 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaşan bir mobil uygulama ekosistemi geliştirdi. Üretim ve pazarlama tecrübesine sahip ekibin POW Games’teki hızlı başarısında geçmişteki tecrübelerinin de etkisinin büyük olduğunu söyleyebiliriz.

“Matchingham Games ile yaptığımız erken iş birliği bize kısa sürede başarılı oyunları geliştirme ve bu oyunlardan elden edilen gelirleri arttıracak LiveOps kabiliyetlerini sağladı. Onlarca yıllık tecrübeyi, 2 yıl gibi kısa bir sürede oluşturduk. Birlikte geliştirdiğimiz ve büyüttüğümüz oyunların Matchingham Games ile başarılarının devam edeceğine olan inancımız tam. POW Games’i bundan sonra yeni oyunlar ve maceralar bekliyor. Önümüzdeki günlerde milyonlarca insanı eğlendirecek yeni puzzle oyunlarla oyuncularımızın karşısında olacağız” dedi Şeyhmus Ölker.

IOS ve Android oyun kataloğunda toplamda 18 oyuna sahip olan Matchingham Games, yayınladığı oyunlarla 250 milyonun üzerinde oyuncuya ulaşmayı başardı. Şirket kendi geliştirdiği oyunlarla birlikte globalde başka oyun stüdyoları ile de iş birlikleri yapıyor.

“Matchingham Games’in kurucu ve CEO’su Fatih Haltaş ‘Food Match ve Tile Match, hibrit puzzle kategorisinde hem reklam gösterimi hem de oyun içi satın alma metrikleri yönünden rakiplerinden ayrışıyor. Geliştirilme aşamasından, yayınlama sürecine kadar içinde olduğumuz süreci, güzel bir satın alma ile taçlandırdığımız için çok mutluyuz” diye belirtti.

Kısa zamanda geliştirdiği oyunlarla başarılı bir çıkış yakalayan POW Games 2023 yılında yeni oyunlarla birlikte olası bir yatırım turunun da sinyallerini verdi.

Güncel İçerikler