Spor etkinliklerini metaverse’e taşımak isteyen Eterlast, 4.5 milyon euro yatırım aldı

Spor etkinlikleriyle ilgili önemli anları metaverse evrenine taşıyıp NFT eserleri platformunda toplamak isteyen Eterlast, 4.5 milyon euro yatırım aldı.

Dünyanın önde gelen spor etkinliklerini metaverse’e taşımayı planlayan Eterlast, 4.5 milyon euro yatırım aldı. Supernode Global tarafından yönetilen tura Play Ventures, Active Partners, Founders Factory, Stake Capital ve Immutable X katıldı.

Joan Roure tarafından kurulan Eterlast, dünyanın önde gelen spor organizasyonlarıyla ortaklık kurarak spor ve eğlence topluluklarını metaverse’e taşımayı amaçlıyor. İlk olarak fizik ve güç gerektiren dünyanın en büyük iki sporu boks ve ragbi ile başlangıç yapmayı planlıyor. 

Barcelona merkezli Eterlast, tüketicilerin etkileşim kurmasına ve fandomları için ödüllendirilmesine olanak tanıyan dijital koleksiyonlar, blokchain oyunları tasarlayıp geliştirerek spor eğlencesini nasıl oluşturulduğunu yeniden dizayn etmek istiyor. NFT’leri tek satın alma yolculuğundan, gerçek dünya ödüllerinin kilidini açan sürükleyici bir oyun deneyimi için hayranların dijital koleksiyonları ve oyun içi varlıklar olarak kullanabileceği etkileşimli bir deneyime götürüyor. Taraftarların favori takımları ve spor şahsiyetleri ile daha fazla ilgilenmeleri için yeni bir yaklaşım oluyor. Ayrıca bunlar yapılırken taraftarlar ve oyuncular için dijital mülkiyet haklarının korunması da amaçlanıyor.

Eterlast, eski WBC ağır siklet şampiyonu Dillian Whyte‘a karşı altıncı turda nakavt zaferi olan April’in Tyson Fury‘nin ilk metaverse evrenine girişini yayınladı. Fury hayranları, Eterlast ve boks organizatörü Queensberry Promotion’ın ortaklığı sayesinde maçın önemli anlarını NFT olarak platform üzerinden satın alabilecek.

Eterlast’ın CEO’su ve kurucusu Joan Roure, “Düzenli olarak sporlarından zevk alan yüz milyonlarca hayrana ulaşan küresel parçalı sporları birleştirmeyi hedefliyoruz. NFT’leri bir ürün olarak değil, oyun oynama, toplama ve canlı etkinliklerle ilgili mevcut kullanım durumlarının deneyimini geliştiren bir teknoloji olarak anlıyoruz. Bu bakış açısıyla, bu üç unsuru bir araya getiren bütünsel ekosistemler inşa ediyoruz.” dedi.

Yeni yatırım, Eterlast’ın kullanıcı kazanması ve marka ortaklıklarını büyütmesi için kullanılacak.

Güncel İçerikler