Araç çağırma hizmeti inDrive, Türkiye’de kullanıma sunuldu

Şehir içi ulaşımı daha kolay hale getirmek isteyen inDrive, ülkemizde faaliyetlerine başladığını açıkladı.

Şehir içi yolculuklar için alternatif ulaşım uygulaması inDrive, Türkiye faaliyetlerine başladığını açıkladı. Online olarak araç çağırılmasını ve ulaşımı kolaylaştırmayı hedefleyen girişim, taksilerle anlaşma yaparak şimdilik sadece İstanbul’da hizmet veriyor.

Faaliyetlerine 2012 yılında ABD ‘de de başlayan girişim, şehir içi toplu taşıma sistemine farklı bir bakış açısı getiriyor. Mısır, Tunus, Lübnan, Cezayir ve Fas’ın da yer aldığı 47 ülkede hizmet veren inDrive, ülkemizde de taksiler vasıtasıyla faaliyetlerini başlatarak müşterilerin rahat bir şekilde seyahat etmesini amaçlıyor. Açıklamaya göre ilk denemeler, hem sürücülerin hem de yolcuların hizmet kalitesinden ve kullanılabilirliğinden memnun kaldıklarını gösteriyor.

Girişimin sunduğu sistemde seyahat rotası belirlendikten sonra taksiciyle doğrudan pazarlık yapılabiliyor. Müşteriler sadece bununla kalmayıp istedikleri marka, model ve araç tipine göre filtreleme yaparak uygun ulaşım aracını kolayca bulabiliyorlar. Bununla birlikte isteyen kişiler, sürücülere bahşiş de verebiliyor.

Platformda, sürücülerin ve yolcuların birbirlerini inceleyip, seçebilecekleri ve karşılıklı yorum yapıp not verebilecekleri bir sistem bulunuyor. Yolcular, puanlarına, araba markalarına ve diğer kriterlere göre araçları seçebiliyor. Sürücüler de çağrıyı kabul etmeden önce yolcunun puanını ve yolculuğun bitiş noktasını görebiliyor.

inDrive, bundan sonraki süreçte önceliklerinin yasalar doğrultusunda İstanbul Taksiciler Odası’nın talepleri dinleyerek iş birliği yapacaklarını da açıkladı. Yolcuların ödemeyi sadece nakit olarak yapabildiği uygulamada ilk etapta taksicilerden hizmet ücreti almayacağını duyuran inDrive’dan yapılan açıklamada, “inDrive, rakiplerinin %20-30 hizmet ücreti aldığı ülkelerde bile vergiler dahil %12’ye kadar servis ücreti almaktadır” denildi.

Türkiye faaliyetlerine yeni başlayan girişimin rakipleri karşısında nasıl bir performans sergileyeceği merak ediliyor.

Güncel İçerikler