Platformlar arası oyunlar geliştiren Playgig, 10.85 milyon dolar tohum yatırım aldı

Oyun stüdyosu Playgig, platformlar arası oyunlar geliştirmek için 10.85 milyon dolar tohum yatırım aldı

Oyuncu evreninin erişebileceği, platformlar arası ve oynaması ücretsiz oyunlar yaratan yeni oyun stüdyosu olan Playgig, 10.85 milyon dolar tohum yatırım aldı. March Gaming liderliğinde düzenlenen tura Birleşik Krallık’tan Aream, Güney Kore’den Paramark ve LGBTQIA+ yatırım sendikası Gaingels‘ın katıldı.

2021 yılının Ocak ayında Riot Games’in eski yöneticisi Bruno Schirch tarafından kurulan stüdyo, derinden ilgi çekici çok oyunculu oyunların eğlencesini daha geniş bir küresel oyuncu topluluğuna getirmek için sıfırdan çalışmalar yürütüyor.

Playgig, milyar dolarlık eğlence franchise’ları inşa eden çeşitli sanatçılar, mühendisler, yazarlar, oyun tasarımcıları ve oyun geliştirme profesyonellerinden oluşuyor. Stüdyonun geliştirdiği ilk oyun Mystic Kingdoms, evrende geçen bir takım savaşçısını işliyor. Schirch, hızlı, ele geçirilmesi kolay ve oynaması ücretsiz olacak ve aynı zamanda ustalık peşinde koşan oyunculara tatmin edici bir derinlik sunacağını iddia ediyor.

Playgig’in kurucusu Bruno Schirch, “Şu anda temel oyunumuzu olabildiğince ilgi çekici ve eğlenceli hale getirmeye devam ederken, geri bildirimleri inanılmaz derecede faydalı olan yüzlerce oyuncuyla test ediyoruz. 2023’ün başlarında alpha öncesi lansmanımız için oyuncu sayısını artırmayı planlıyoruz. Ticari lansmana doğru ilerlerken, devam eden testler ve geri bildirimler için oyunu daha fazla oyuncuya açmak için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

March Gaming’den Louis Gresham, “Playgig’in platformlar arası, oynaması ücretsiz oyunları geniş bir oyuncu pazarına getirme konusundaki iddialı vizyonunu gerçekleştirmede desteklemek bir ayrıcalıktır. Dünyanın ne inşa ettiklerini görmesini sabırsızlıkla bekliyorum ve vizyonlarını hayata geçirmeye devam ederken Bruno ve ekibiyle ortak olmayı dört gözle bekliyorum.” dedi.

Testlerin tamamlanmasının ardından oyunun tüm ana dillerde, tüm büyük platformlarda oynanabilir ve küresel ve çeşitli kitleye erişilebilir olması bekleniyor.

Güncel İçerikler