Patreon, uzun zamandır merakla beklenen video özelliğini kullanıma sundu

Patreon, geçtiğimiz sene duyurusunu gerçekleştirdiği Patreon Video özelliğini içerik üreticileriyle buluşturdu.

Patreon, neredeyse bir yıl önce duyurduğu doğrudan video yükleme özelliğinin aktif edildiğini açıkladı. Bu sayede içerik üreticileri artık üçüncü parti uygulamalara gerek kalmadan direkt olarak platforma video yüklenebiliyor.

Uzun zamandır kullanıcılar tarafından merakla beklenen doğrudan video yükleme özelliği Patreon‘un Pro ve Premium planlarındaki uygun içerik üreticilerinin kullanımına sunulacak. Yeni özellikle beraber platformdaki içerik üreticilerini takip eden kişilerin ödeme yapan abonelere dönüşerek onları desteklemesi amaçlanıyor.

Platformda yer alan popüler kişiler, daha öncesinde Vimeo veya YouTube bağlantıları kullanarak ücretli abonelerine özel video içeriği paylaşıyorlardı. Yeni gelen Patreon Video, içerik üreticilerinin içerikleri üzerinde daha fazla kontrole sahip olmasını sağlarken aynı zamanda hayranlar için daha sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sunacak. Ayrıca paylaşım yapan kişiler için videoların herkese açık şekilde görüntülenebileceği, videonun belirli bölümlerinden oluşan bir ön izleme de ayarlayabileceği belirtildi.

Patreon CPO’su Julian Gutman, “İçerik üreticilerinin Patreon’larını paylaşmayı tercih etmelerinin yolunun, sadece ‘Hey, ben Patreon’dayım’ demek değil, hayranlarıyla bir miktar değer paylaşmak olduğunu biliyoruz. Yani bu önizleme özelliği için gerçekten heyecanlıyız. Beta sırasında, içerik üreticilerinin üyeliklerini büyütmek için bunu oldukça başarılı bir şekilde kullandığını gördük ve bunu genişletmek için gerçekten heyecanlıyız.” dedi.

Yüklenen videoların uzunlukları konusunda herhangi bir sınırlama bulunmuyor ve Patreon aboneler tarafından desteklendiği için videolar içerisinde herhangi bir reklama sahip olmayacak. Pro ve Premium planlarındaki Patreon yaratıcıları 500 saatlik içeriği ücretsiz olarak yükleyebilecekler. Gutman, 2024 yılında ise bu hizmetin paralı bir özellik olması üzerine çalıştıklarını açıkladı.

Gutman, “Fiyatlandırmayı başlattığımızda, içerik üreticilerine bilgi vereceğiz ve 500 ücretsiz saati kullanmaya devam etmeleri için altı ayları olacak.” dedi.

Patreon Video, masaüstünde ve iOS ve Android uygulamalarında mevcut olacak. İlerleyen günlerde ise Android Chromecast ile Apple cihazlarda Airplay’i destekleyecek.

Güncel İçerikler