OpenAI, yapay zeka odaklı 10 erken aşama girişime yatırım yapıyor

OpenAI, yapay zeka odaklı çalışmalar yapan erken aşama girişimler için OpenAI Startup Fund tarafından desteğiyle Converge programını başlattı.

GPT-3 ve DALL-E 2 gibi yapay zeka sistemlerini geliştiren OpenAI, yapay zeka üzerine çalışmalar yapan erken aşama girişimler için yeni bir program başlattı. Programla beraber girişimlere yatırım yapılması ve onların OpenAI kaynaklarına ve teknolojilerine erişmesi amaçlanıyor.

Converge olarak adlandırılan erken aşama girişimi gurubu, OpenAI Startup Fund tarafından desteklenecek. Converge programıyla beraber 10 farklı girişim, 1 milyon dolar alacak ve beş hafta boyunca ofis saatlerine, OpenAI personeli ile çalıştaylara ve etkinliklere katılacak. Ayrıca OpenAI modellerine ve “Yapay zeka şirketlerine özel programlamaya” erken erişim imkanına sahip olacak. Bu sayede hem yapay zeka özelindeki girişimlerin kendilerini geliştirebilmesi hem de OpenAI’ın uygun gördüğü girişimlerin desteklenmesi amaçlanıyor.

OpenAI, geçtiğimiz Mayıs ayında girişimleri ve girişimcileri desteklemek için 100 milyon dolar sermayeli OpenAI Startup Fund’ı kurdu. OpenAI Startup Fund üzerinden yatırım alanlar, Microsoft Azure kaynaklarına da erişebiliyor. Bu erişimin Converge programında da geçerli olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Converge programı dışında yapay zeka odaklı girişimlere odaklanan büyük çaplı herhangi bir program bulunmuyor. Bu olay da OpenAI’ın yapay zeka teknolojisine, geleceğine ve vizyonuna ne kadar önem verdiğini bizlere gösteriyor. Ayrıca program ile beraber yapılan yatırımın yapay zeka endüstrisinin geleceği düşünülerek yapıldığı ve buna bağlı olarak şu anki yatırımın ilerleyen süreçte çok daha fazlasının şirkete geri dönüşü olacağı tahmin ediliyor.

Converge için son başvuru tarihinin 25 Kasım olduğu açıklandı. Buna rağmen OpenAI, 25 Kasım’dan sonra da başvuru yapan girişimlerin başvurularını gelecekteki programlar için oluşturulacak gruplar  için değerlendirmeye alacaklarını belirtti.

Güncel İçerikler