Alzheimer riskini azaltmayı amaçlayan Neurotrack, 10 milyon dolar yatırım aldı

Geliştirdiği sistem sayesinde alzheimer riskini azaltmak için çeşitli çalışmalar yürüten sağlık girişimi Neurotrack, 10 milyon dolar yatırım aldı.

Alzheimer ve diğer bunama riskini azaltmak için çalışmalar yapan Neurotrack, 10 milyon dolar yatırım aldı. Turla alakalı detaylar paylaşılmazken yatırımcılar, teknoloji, klinik bakım, biyoteknoloji, hasta savunuculuğu ve bakıcılık dahil olmak üzere çeşitli disiplinlerde uzmanlar olarak nitelendiriliyor.

2012 yılında Elli Kaplan ve önde gelen nörobilimciler önderliğinde Silikon Vadisi’nde kurulan girişim, demans ve Alzheimer hastalığı için klinik olarak doğrulanmış bilişsel sağlık çözümler sunuyor. Geliştirilen çözümler bireylerin zaman içinde beyin sağlıklarını değerlendirmelerine, izlemelerine ve güçlendirmelerine yardımcı oluyor.

Girişim, Alzheimer gibi nörodejeneratif hastalıkların erkeden teşhis edilmesini sağlamak, bilişsel gerileme ve bozulmayı tarayabilmek için yalnızca 3 dakikalık dijital bilişsel değerlendirme testi hazırladığını duyurdu. Neurotrack testi, sağlıklı hipokampusu olan bir kişinin daha sonra basacağı ve saklayacağı aynı görüntü çiftlerini oluşturuluyor. Testin ortasında, kişinin daha önce gördüğü resimlerden birini yeni bir resimle beraber göstermeye başlayacak, kişinin nereye baktığını takip edecek ve merak ettiği, ilginç bulduğu ve nesneleri nerede bulduğu hakkında veri toplayacak. Daha sonra kişiden, hafızasını zaman içinde takip etmesi için düzenli aralıklarla geri gelmesi istenmektedir.

Neurotrack’in kurucusu ve CEO’su Elli Kaplan“Alzheimer veya bunama gibi bir tanı ile karşı karşıya kalan hastalar için erken teşhis kritik öneme sahip. Ancak ne yazık ki çoğu hasta, beyninde oluşan ilk değişiklikleri meydana geldikten 20 yıldan fazla bir süre sonra ortaya çıkabilecek semptomlar gösterene kadar bilişsel bozukluk için taramaya gelmiyor. Demans hastaları için daha erken bir teşhisin daha etkili müdahalelere yol açacağı umuduyla, sağlayıcıları bilişsel testleri 65 yaşından başlayarak yıllık fiziksel muayenelere yeni bir hayati işaret olarak entegre etmeleri için güçlendirmek istiyoruz.” dedi.

Yatırımla sonrası girişim, geliştirdikleri sistemi global çapta hazır hale getirip yeni pazarlarda faaliyet göstermek için kullanılacağı belirtildi.

Güncel İçerikler