Afet yönetimine yardımcı olan AiDash, SE Ventures’tan 10 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka desteğiyle doğal afetlerin oluşturduğu yıkıcı etkiyi analiz eden Aidash, SE Ventures'tan 10 milyon dolar yatırım aldı.

Doğal afetlerde uydu ve yapay zeka desteğini kullanarak hasar tespitini analiz etmeye yardımcı olan AiDashSE Ventures‘tan 10 milyon dolar yatırım aldı. Silikon Vadisi merkezli SE Ventures, enerji ve elektronik şirketi Schneider Electric SE tarafından destekleniyor.

AiDash, enerji ve kamu hizmeti firmaları tarafından fırtına ve orman yangını ile ilgili kesintileri ve hasarları tahmin etmek için kullanılan Disaster and Disruption Management System’nin (Afet ve Kesinti Yönetim Sistemi) kurucusu olarak biliniyor. Yapay zeka ve uydu ağı tarafından desteklenen AiDash sistemi, acil durum yönetimine odaklanıyor. Platform, aşırı kötü hava koşullarını ve doğa olaylarını eş zamanlı olarak takip edip bu olayların ve diğer doğal afetlerin ne tür hasarlara yol açabileceğini tahmin edebiliyor.

Girişim, elektrik kesintileri dünya genelinde daha sık hale geldikçe sistemlerinin birden çok endüstride, özellikle enerji, kamu hizmetleri ve devlet sektörlerinde popüler olduğunu kanıtlıyor. İklim değişikliği nedeniyle doğal afetler ve olağandışı hava koşullarının hızla yoğunlaştığını ve daha güvenilir enerji altyapısı için daha fazla talebe yol açtığını söylüyor.

Constellation Research Inc.’den Holger Mueller, “Yeni veri kaynakları, yeni nesil uygulamalar tarafından desteklenen yeni en iyi uygulamaları mümkün kılıyor. Bu durumda AiDash, afet yönetimini ve bitki örtüsü yönetimini yeniden düşünmek için uzay verilerini kullanıyor. Bu, uzay verilerinin harika bir uygulaması ve gelecekte bunun daha birçok gerçek dünya kullanım örneğinde uygulandığını göreceğiz.” dedi.

AiDash’in kurucu ortağı ve CEO’su Abhishek Singh, “Elektrik kesintilerinin en büyük nedeni ve şebeke esnekliği için en kritik faktörlerden biri bitki örtüsüdür. Schneider Electric, şebeke esnekliğiyle ilgili çok sağlam bir çözüm portföyüne sahip ve EcoStruxure Grid Asset Advisor teklifleriyle özellikle güçlü bir sinerji görüyoruz. Stratejik uyum o kadar harikaydı ki, Schneider Electric ile çalışmak için 2023 için planlanan Seri C yatırım turumuza kadar beklemek istemedik. Elektrik şebekelerini modernize etme, doğal afet hasarını önleme ve en aza indirme ve yapay zeka ve uydu teknolojisi aracılığıyla iklim değişikliğiyle mücadele etme görevimizde birlikte daha da güçlüyüz.” dedi.

Girişim, aldığı yatırımı Akıllı Bitki Örtüsü Yönetim Sistemi, Akıllı Sürdürülebilirlik Yönetim Sistemi ve Afet ve Kesinti Yönetim Sistemi de dahil olmak üzere ürünlerinin Ar-Ge faaliyetlerini daha da artırmak, yeni çalışanları bünyesine katmak ve global pazarlara açılmak için kullanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler