Hava taşımacılığı için araçlar geliştiren Volocopter, 182 milyon dolar yatırım aldı

Hava ulaşımını daha erişilebilir hale getirmeyi amaçlayan Volocopter, 182 milyon dolar yatırım aldı.

Almanya merkezli havacılık odaklı mobilite girişimi Volocopter, Seri E turunun ikinci etabında 182 milyon dolar yatırım aldı. Yeni tura Kızıldeniz’in akıllı, bilişsel bölge projesi NEOM ve Hong Kong merkezli GLy Capital Management katıldı. Seri E turunun ilk etabında btov PartnersHoneywellAtlantiaWP Investment ve Whysol Investments yer aldı.

2011 yılında kurulan girişim, hava taksi kullanımı için tasarlanmış kişisel hava araçları şeklinde elektrikli ve çok rotorlu helikopterler tasarlıyor. Sürdürülebilirliğe önem veren Volocopter, özellikle kentsel görevler için inşa edilmiş bir tamamen elektrikli uçak ile yeni bir çözüm sunuyorEn önemlisi, Volocopter’in benzersiz ve bütünsel ekosistemi, sektörü ayağa kaldırmaya çalışırken tüm önemli global markaları da birbirine bağlıyor. Bu geliştirmeyle beraber yolcuları ve malları varış noktalarına (VoloCityVoloRegion ve VoloDrone) güvenli bir şekilde ulaştırmak ve fiziksel ve dijital altyapının eşleşmesini sağlamak için (VoloPort ve VoloIQ) çok amaçlı elektrikli uçaklar geliştiriliyor.

Volocopter CEO’su Dirk Hoke, “NEOM ve GLy’yi yatırımcı olarak çekmek büyük bir başarı ve ticari sertifikasyon yarışında birinci sıradaki konumumuzu vurguluyor. Bu bizim için ticari operasyonları başlatmak ve gelir elde etmeye başlamak için temel gereksinim oldu.” dedi.

Volocopter’e göre bu ikinci imza aslında Seri E turunun sona erdiğini göstermiyor. Girişimin ortaklık anlaşmalarını yerine getirmek için daha fazla yatırım almayı planladığını gösteriyor.

NEOM’dan Florian Lennert, “Havacılık odaklı mobilitenin geleceğin entegre ulaşım sistemlerine yeni bir boyut kazandırma potansiyeline inanıyoruz. Volocopter ile başarılı iş birliğimizi geliştirerek, ortaklığımızı güçlendirmekten ve mobilitenin geleceğine stratejik bir yatırım yapmaktan heyecan duyuyoruz. Volocopter’in NEOM’da gelişmiş bir hava hareketliliği ekosistemi oluşturmak için en iyi ortak olduğuna inanıyoruz. Bu heyecan verici görevi Volocopter ve küresel ortaklarıyla birlikte gerçekleştirmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.

Girişim, 2013’ten bu yana 780,6 milyon dolar yatırım aldı. Yeni yatırım turuyla beraber geliştirdikleri elektrikli yolcu uçağı VoloCity’nin hava taksi sertifikasyonunun tamamlanması sağlanacak.

Ülkemizde de Volocity gibi hava ulaşımını daha erişilebilir hale getirmek için çalışmalar yapan Aircar ile ilgili hazırladığımız videoya buradan ulaşabilirsiniz.

Güncel İçerikler