Fintech girişimi Payporter, yatırım almak için Rekabet Kurumu’na başvuruda bulundu

Dünyanın dört bir yanında para transferini kolaylaştıran PayPorter, Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre yatırım almaya hazırlanıyor.

Hızlıpara Ödeme Hizmetleri ve Elektronik A.Ş.’nin lisanslı uluslararası para transferi markası olan PayPorter, Re-Pie yatırım almaya hazırlanıyor. Rekabet Kurumu’nun yaptığı duyuruda Re-Pie Portföy ile beraber Altun Capital gibi yatırımcılar yer alıyor.

“Paranın olduğu her alanda en hızlı, en güvenli ve en yaygın hizmet” mottosuyla yola çıkan girişim, yurt içi ve yurt dışında yaygın aracı kurum, temsilci ve şube ağıyla her türlü para transferi ve ödeme işlemlerine kolay, hızlı ve güvenli erişime aracılık ediyor.

Payporter, ulusal ve uluslararası para transferi ve ödeme hizmetleri sağlayıcısı olarak Elektronik Para ihracı, Sanal POS Hizmetleri ve Fatura Tahsilatları Aracılık hizmetlerinde de aktif olarak müşterilerinin yanında yer alıyor.

Rekabet Kurumu tarafından yatırımla alakalı yapılan açıklama şu şekilde:

“Re-Pie Portföy Yönetim A.Ş. Birinci Karma Teknoloji Girişim Semayesi Yatırım Fonu, Re-Pie Portföy Yönetim A.Ş. İkincinci Karma Teknoloji Girişim Semayesi Yatırım Fonu, Re-Pie Portföy Yönetim A.Ş. Üçüncü Karma Teknoloji Girişim Semayesi Yatırım Fonu, Re-Pie Portföy Yönetim A.Ş. Altun Capital Girişim Semayesi Yatırım Fonu ve Re-Pie Portföy Yönetim A.Ş.Sekizinci Karma Teknoloji Girişim Semayesi Yatırım Fonunun Hızlıpara Ödeme Hizmetleri ve Elektronik A.Ş.’ye Sermaye artırımı yoluyla ortak olmasına yönelik Rekabet Kurulundan izin alınması.”

Hızlıpara Ödeme Hizmetleri ve Elektronik A.Ş.’nin uluslararası lisanslı markası PayPorter’ın turda ne kadar yatırım aldığı aldığı ve değerlemesinin ne kadar olduğu hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. İlerleyen günlerde yatırım turuyla alakalı ortaya çıkacak bilgileri ve tüm detayları sizlerle paylaşacağız.

Güncel İçerikler