VR odaklı oyun geliştiricisi ForeVR Games, 10 milyon dolar yatırım aldı

VR temelli oyunlar üzerinde çalışan ForeVR Games, çalışmalarını büyütmek için 10 milyon dolar yatırım aldı.

Sanal gerçeklik (VR) teknolojili oyunlar geliştiren ForeVR Games, Seri A turda 10 milyon dolar yatırım aldı. Lobby Capital tarafından yönetilen yatırım turuna Bessemer Venture Partners ve Galaxy Interactive dahil olmak üzere mevcut yatırımcılar katıldı.

2020 yılında Los Angeles’da kurulan girişim, sanal gerçeklik teknolojisiyle birlikte kullanıcılarına daha gerçekçi oyun deneyimi sunmayı amaçlıyor. Wii Sports’a çok benzeyen ForeVR oyunları, oynaması kolay olacak şekilde tasarlanıyor. Girişim, kurulduğu günden bu yana ForeVR Bowl (20 dolar), ForeVR Darts (10 dolar) ve en yeni olan ForeVR Cornhole (15 dolar) ile beraber toplamda üç oyun yayınladı. Ayrıca ForeVR Pool’un da yıl sonundan önce piyasaya sürülmesi planlıyor.

ForeVR oyunları, Meta Quest veya Meta Quest 2’de tek oyunculu veya çok oyunculu olarak oynanabiliyor. Oyun severlerle buluşan oyunların hepsi birbirine bağlı olarak çalışıyor. Şöyle ki bir oyuncunun birden fazla ForeVR oyunu varsa, oyun içi portallar aracılığıyla arkadaşlarıyla buluşabiliyor. Bu da onların “Ay’da bowling oynamasına ve ardından doğrudan Teksas’taki bir ForeVR bilardo salonuna gitmesine” izin veriyor. YouTube destekli müzik kutuları aracılığıyla müzik dinlenebiliyor ve Atlantis’te bowling veya bir İngiliz barında dart oynamak gibi farklı “salonların” ve bowling şeritlerinin keşfedebilmesi sağlanıyor.

Marcus Segal ortaklığında kurulan girişim, 44 kişilik tamamen uzaktan çalışan bir ekiple çalışıyor. Girişimin kurulduğu günden bu yana melek yatırımcıları arasında Zynga‘nın kurucusu Mark Pincus ve Twitch‘in kurucuları Emmett Shear ve Justin Kan yer alıyor. Yatırımla beraber ForeVR, bağlantılı aile dostu oyun portföyünü genişletmek ve ‘Wii Sports of VR’ olarak rolünü sağlamlaştırmak için kullanmayı planlıyor. Ayrıca bunlarla beraber girişimin üzerinde çalıştığı “ForeVRse” evreninin genişlemesi sağlanacak ve daha fazla kullanıcılara sunulacak.

Güncel İçerikler