Mısır merkezli fintech Money Fellows, 31 milyon dolar yatırım aldı

Afrika ve Asya'daki faaliyetlerini artırmayı planlayan Mısır merkezli Money Fellows, 31 milyon dolar yatırım aldı.

Bankacılık ve finansal işlemlerin sayısallaştırılmasını amaçlayan Money Fellows, Seri B turunda 31 milyon dolar yatırım aldı. CommerzVentures, Middle East Venture Partners (MEVP) ve Arzan Venture Capital tarafından yönetilen tura Partech, Sawari Ventures, Invenfin, National Investment Company (NIC), 4DX Ventures ve P1Ventures katıldı.

2016 yılında Ahmed Wadi tarafından kurulan Money Fellows, Mısır halkı arasında yaygın olarak bilinen Money Circles sistemini veya dönüşümlü tasarruf ve kredi birliklerini dijitalleştirmekle ilgileniyor. Dönüşümlü tasarruf ve kredi birlikleri, Mısır ve diğer Arap ülkelerinde “gameya” olarak bilinen, birlikte gayrı resmi bir finans kurumu olarak nitelendiriliyor.

Kullanıcılar, finansal yükümlülüklerini etkin bir şekilde yönetebiliyor ve planlayabiliyor ve platform aracılığıyla finansal hedeflerine ulaşabiliyor. Girişim, geleneksel finansa daha sosyal, kültürel açıdan uygun, uygun fiyatlı ve teşvik edici olan güvenli ve kullanışlı bir alternatif sunuyor. Girişim, Asya ve Afrika’daki pazar büyük ölçüde kullanılmamış ve global olarak geleneksel kanallar aracılığıyla Money Circles kullanan 2,4 milyar insanla çalışmalarını sürdürmeye hazır durumda olduğunu belirtiyor.

Money Fellows’un Kurucusu ve CEO’su Ahmed Wadi, “Money Fellows’u Mısır’da pazar lideri fintech’lerden biri haline getiren ve ülkede finansal katılımı ve dijital dönüşümü kolaylaştıran ilerleme ve büyümeyi paydaşlarımız ve kullanıcılarımızla paylaşmaktan gurur duyuyoruz. Girişimimizin vizyonunun yanı sıra yeni ortaklarımızın azmi, inancı ve ekibin yürütme yeteneğini anlayan ve destekleyen mevcut yatırımcılarımızın sağlam desteği yatırımın dönüm noktasıdır.” dedi.

Money Fellows, 2019’da Fawry , 2021’de Banque Misr ve Mastercard ve bu yıl Vodafone Cash dahil olmak üzere çeşitli ödeme sağlayıcıları ve finans kurumlarıyla ortaklık kurdu. Uygulamanın dört milyondan fazla indirmesi ve 250.000’den fazla aktif kullanıcısı bulunuyor.

Yatırımla turu, girişimin hizmet portföyünü çeşitlendirerek ve ürün tekliflerini B2C ve B2B segmentlerinde, ayrıca Afrika ve Asya’daki çalışmalarını genişleterek büyümesini hızlandırmasını sağlayacak.

Güncel İçerikler