Akbank, Plug and Play Türkiye’nin ilk finansal partneri oldu

Akbank’ın inovasyon odaklı çalışmalarını koordine eden İnovasyon Merkezi Akbank LAB, öncü ve yenilikçi çalışmalarına bir yenisini ekledi. Akbank, Silikon Vadisi merkezli, PayPal ve Dropbox gibi teknoloji girişimlerinin yatırımcısı Plug and Play’in Türkiye ekosistemindeki ilk finansal partneri oldu.

Akbank’ın inovasyon merkezi olarak 2016 yılında kurulan ve yenilikçi çözümleri hayata geçirmek için çalışan Akbank LAB, girişimler ve şirketler için en büyük küresel inovasyon platformu olan Plug and Play ile iş birliğine imza attı

2021 yılı itibariyle Türkiye faaliyetlerine başlayan Plug and Playin yarattığı ekosistemin ilk finansal ortağı olan Akbank, bu anlaşma ile ekosistemdeki bilgi ve deneyim alışverişini hızlandırarak sahada proje, iş birliği ve yatırım fırsatları yaratmayı hedefliyor.

Akbank’ın inovasyon ekosisteminde önemli bir yere sahip olduğunu, Plug and Play’le yaptıkları anlaşma ile bunu globale de taşıma fırsatı bulacaklarını söyleyen Akbank Dijital Tasarım ve İnovasyon Bölüm Başkanı Burcu Küçükünal, bu iş birliğinin inovatif şirketlerin ortak çalışma yürütmek isteyeceği ilk banka olma vizyonlarını destekleyeceğini belirtiyor. Plug and Play ağında yer alan 50.000+ girişimin odak alanları doğrultusunda değerlendirilip önceliklendirilmesinin ardından, bu girişimlerle yenilikçi ürün ve hizmet geliştirmek istediklerini belirtiyor.

“Plug and Play ile globalde ses getirecek işlere imza atmak istiyoruz”

Küçükünal, “45 farklı lokasyonda, 18 farklı dikeyde, 100+ hızlandırma programı yöneten, ekosisteminde 500+ kurumsal şirket bulunan Plug and Play’in bu vizyonumuza katkı sağlayacak en doğru iş ortağı olduğuna inanıyoruz. Plug and Play gibi önemli paydaşların ve inovasyon yolculuğumuza rehberlik eden Akbank LAB’in katkılarıyla, değişen müşteri beklentilerini ve teknolojileri özümseyerek, geleceğin finansal sistemini bugünden müşterilerimize sunmaya devam edeceğiz” dedi.

“Akbank, Plug and Play’in önemli finansal partnerleri arasında yer alıyor”

Uzun süredir bu iş birliği üzerinde çalıştıklarını belirten Plug and Play Türkiye ve EMEA Bölge Direktörü Lale Can Gözübüyük, finans sektöründe öncü ve yenilikçi hizmetlere imza atan Akbank’ın, Plug and Play ekosistemi için çok değerli bir partner olduğunu vurguluyor. Lale Can Gözübüyük, “Dünyanın en büyük inovasyon platformu Plug and Play’in iş birliğinden yenilikçi ve ses getiren bir çok başarı hikayesi doğacağına inanıyorum” dedi.

Güncel İçerikler