Tedarik sürecini hızlandırmayı amaçlayan Shippeo, 40 milyon Dolar yatırım aldı

Nakliye ve lojistik sektörleri için çoklu modlarla ağ oluşturup tedarik sürecini düzenleyen Shippeo, 40 milyon Dolar yatırım aldı.

Eş zamanlı ve multimodal tedarik ağı oluşturan Shippeo, 40 milyon Dolar yatırım aldı. Girişimin bugüne kadar 110 milyon Dolar‘ın üzerinde yatırım aldığı açıklandı. Mevcut yatırımcılardan Battery Ventures, Partech, NGP Capital, ETF Partners, Bpifrance Digital Venture ve SAP.io tura katılırken yeni yatırımcılar Hong Kong merkezli LFX Venture Partners ve Japonya merkezli Yamaha Motor Ventures da yatırım turunda yer aldı.

Shippeo, nakliyeciler ve lojistik hizmeti veren kuruluşlar için daha iş birliği sunan otomatik, sürdürülebilir, karlı ve müşteri odaklı tedarik zincilerinin oluşmasına yardımcı ediyor. Bu faydaları sağlarken de eş zamanlı operasyonların durumu ve mükemmel iş akışının sağlanması da mümkün hale geliyor. Multimodal Görünürlük Ağları, 875’ten fazla TMS, telematik ve ELD sistemiyle bütünleşerek Shippeo’nun platformunun, sezgisel bir kullanıcı deneyimi aracılığıyla tek bir portalda tüm nakliye modlarında eş zamanlı gönderi takibine anında erişim sağlamasına olanak tanıyor.

Coca-Cola HBC, Carrefour, Renault Group, Schneider Electric, Total, Faurecia, Saint-Gobain ve Eckes Granini gibi global markalar da dahil olmak üzere yüzlerce müşteri, 92 ülkede yılda 28 milyondan fazla gönderiyi takip etmek için Shippeo’yu kullanıyor.

Son 12 ayda Shippeo’nun değerlemesi, finansal pozisyonların güvenilirliğiyle beraber %70 arttı. Son 3 yılda Shippeo, eş zamanlı gönderi görünürlüğünde bölgesel bir girişimden küresel bir girişim olmaya doğru ilerledi. Abonelik gelirlerini her yıl %80 arttırmayı başardı.

Shippeo CEO’su Pierre Khoury, “Kendimizi içinde bulduğumuz zorlu ekonomik durum göz önüne alındığında, mevcut yatırımcılarımızın her birinin yeniden yatırım yapma fırsatını kullanması, korumayı başardığımız önemli büyüme oranları ve kıskanılacak müşteri memnuniyeti seviyeleri sayesinde bize olan güçlü bir güven oyu oldu. Bazı kayda değer yeni yatırımcıların eklenmesinden yararlanan bu yatırım turu, Avrupa’daki bir tedarik zinciri görünürlük yazılımı için şimdiye kadarki en büyük, gelecek yıllarda sağlam mali konumumuzu güçlendirmemize yardımcı oluyor. Ayrıca devam eden Kuzey Amerika ve APAC bölgelerine genişlememizi hızlandırıyor.  Yatırımlar, müşterilerimize ve ortaklarımıza, ortaklıklarımızın uzun ömürlülük potansiyeline sahip olması güven veriyor.” dedi

Girişim, aldığı yatırımı daha iyi hizmet verebilmek için ekibini büyütmeyi hızlandırmak, Asya-Pasifik genelinde ortaklıkları ve operasyonları genişletmek için kullanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler