Elon Musk, Neuralink için düzenleyeceği etkinliği 30 Kasım’a erteledi

Tesla, SpaceX ve Starlink gibi şirketlerin sahibi olan Elon Musk, beyin-makine arayüzü oluşturmasını sağlayan Neuralink için düzenleyeceği "show & tell" etkinliğini 30 Kasım'a ertelediğini açıkladı.

İş insanı Elon Musk, insan beynini makineye bağlamayı amaçladığı projesi Neuralink için düzenleyeceği etkinliği 30 Kasım tarihine ertelediğini açıkladı. 31 Ekim’de yapılması planlanan “Show & tell” etkinliğinin neden ertelendiği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Neuralink için düzenlenen son etkinlikte bir maymun gösterildi. O etkinlik sonrasında şirket içerisinde büyük değişimler yaşanmış ve hatta Elon Musk’ın rakip sayılan başka bir beyin-makine odaklı bir şirkete yatırım yaptığı da iddia edilmişti. ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) onay alamadığı için insanlı test çalışmaları başlayamadığından şirketin ilerleme konusunda sorunlar yaşadığı biliniyor. Bu yüzden gelecek ay düzenlenecek olan etkinliğin yeniliklere kapı açabileceği ve oldukça önemli olacağı konuşuluyor. Etkinliğin ertelenme sebebi açıklanmamış olsa da bu açıdan baktığımızda açıklanacak yeni şeylerin yetişmeme ihtimalinin de bulunduğu için etkinliğin ertlendiği düşünülüyor.

Neuralink, insan-makine etkileşimiyle bir arayüz oluşturarak beyin gücüyle makineleri yönetmeyi ve beyni bir makineye aktarmayı amaçlıyordu. Daha çok bilim kurgu filmlerindeki gibi beyin dokusuna direkt olarak bağlanan bir sistem benimseniyor. Eğer işler istenildiği gibi giderse kötü alışkanlıklar, bağımlılık ve hafıza kaybı gibi önemli sorunların ortadan kaldırılacağı iddia ediliyor. Her ne kadar iddialar oldukça önemli konulara değinse de bu konulara çözüm bulunabilmesi ve şirketin ilk olarak insanlı testlere başlayabilmesi için ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) onayı alması gerekiyor.

Elon Musk, Neuralink için düzenlenecek olan “show & tell” etkinliğinde nelerden bahsedeceği konusunda herhangi bir açıklamada bulunmadı. Etkinlikte duyurusu yapılacak olan yenilikçi teknolojilerin neler olacağı merakla bekleniyor.

Güncel İçerikler