Otonom araç teknolojileri geliştiren yerli girişim Leo Drive, TIER IV’dan yatırım aldı

Sürücüsüz (otonom) araç teknolojileri üzerinde çalışmalar yapan yerli girişim Leo Drive, Japonya merkezli TIER IV'dan yatırım aldı.

2015 yılında sürücüsüz araç teknolojileri üzerinde çalışmalar yapmaya başlayan Leo Drive, dünyanın en büyük açık kaynak sürücüsüz araç yazılımı projesi olan Autoware ekosisteminin kurucularından olan, Japonya merkezli TIER IV‘dan yatırım aldı. Samet Kütük ve Armağan Arslan liderliğinde kurulan yerli girişim, sürücüsüz araç teknolojisi geliştirme için tek noktadan çözümler sunuyor.

Teknolojinin gelişmesiyle beraber birçok iş alanında insanların hayatına yardımcı olacak çalışmalar yapılıyor. Sürücüsüz (otonom) araç teknolojileri de bu çalışmaların başında geliyor. Toplu taşıma, lojistik ve teslimat gibi alanlarda otonom araçlarla varlık göstermek isteyen girişimler ve kurumlar, sürücüsüz araç geliştirmenin yüksek maliyeti ve teknoloji konusunda henüz gerekli yeterliliğe sahip olmamaları nedeniyle pazara girişte sorunlar yaşıyor. Leo Drive, tam da bu anda devreye giriyor. 

“Sürücüsüz araç teknolojisi geliştirme için tek noktadan çözümler”

Yerli girişim, ölçeklenebilirlik ve güvenilirlik odaklı sürücüsüz araç teknolojileri üzerinde çalışıyor. Geliştirdikleri donanım ve yazılım çözümleriyle beraber araç üreticilerinin sürücüsüz araç teknolojilerini hızlı ve kolay şekilde platformlarına adapte etmeleri sağlanıyor. Uçtan uca geliştirilmiş açık-kaynaklı yapısının yanı sıra, Autoware ekosisteminin gücünü arkasına alıyor olması ile pazardaki rakiplerinden kolaylıkla ayrılabiliyor.

Leo Drive’ın sürücüsüz araç dönüştürme kitleri, rakiplerinin uyguladığı black box yaklaşımının (sistemle ilgili herhangi bir bilgi verilmeden yapılan işlemler) yerine geliştirme sürecini müşterileriyle birlikte şeffaf şekilde ilerletiyor. 

Girişim, teknoloji şirketleri, araç üreticileri ve sürücüsüz araç filolarıyla B2B ve B2C servis vermeyi amaçlayan müşterileri için uçtan uca sürücüsüz araç teknolojisi geliştiriyor. Leo Drive’ın amacı, yazılım ve donanımı bir araya getirerek tasarım, geliştirme ve entegrasyon faaliyetlerini sürücüsüz araç teknolojisiyle kullanılabilir hale getirilmesi için müşterilere bütüncül çözümler sağlamak oluyor. 

Yerli girişim, ilk yatırımını Japon sürücüsüz araç teknolojisi lideri TIER IV’dan aldığını ilk kez egirişim’de açıkladı. Yatırım turuyla beraber Leo Drive, yatırımın büyük kısmını, başlatılmak üzere sırada olan projelerinde çalışacak Autoware geliştirme ekibini genişletmek için kullanacak. Yatırımın geri kalan kısmının ise bir ürün ekibi oluşturmakta ve Leo Drive’ın daha hızlı büyüyebilmesi için girişimin kurumsal yönetimini güçlendirmekte kullanılması planlanıyor.

Güncel İçerikler