Apple, Uzamsal Ses Teknolojisi’ni Mercedes-Benz ile araçlara getiriyor

Apple, Uzamsal Ses Teknoloji'sini Mercedes-Benz ile beraber araçlara getiriyor.

Teknoloji devi Apple, geliştirdiği Uzamsal Ses Teknolojisi’ni Mercedes-Benz ve Universal Music Group ile beraber araçlarda kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Ses teknolojisi, 2021 yılında tanıtılarak hayatımıza giriş yaptı.

Dolby Atmos tarafından desteklenen yenilikçi ses teknolojisi, Apple’ın iPhone, iPad, Mac modelleriyle beraber AirPods, H1 ve W1 çip setli Beats kulaklıklarında etkinleştirildi. Apple Music’teki Uzamsal Ses, daha sonra Android cihazlar için de geliştirilerek Android kullanıcılarıyla buluştu.

Mercedes-Benz sahipleri “gold standard of sound” yani “altın ses standardı” adını verdiği abonelik sistemine belirli bir ücret karşılığında erişebiliyor. Mercedes-Benz kullanıcılarının araçlarında bu özelliği kullanabilmeleri için iki farklı özelliğe sahip olması gerekiyor. Bunlar, aylık 9,99 dolar değerindeki Apple Music aboneliği ve Burmester 3D ve 4D ses sistemi ile donatılmış bir Mercedes-Benz oluyor. Burmester 3D ses sisteminin 4.550 dolar değerinde iken 4D ses sisteminin değeri 6.730 dolar olarak açıklandı.

Apple Music ve Beats yöneticisi Oliver Schusser, “Ses kalitesi Apple Music için oldukça önemlidir. Bu yüzden Apple Music’te Uzamsal Ses’i ilk kez arabalarda kullanılabilir hale getirmek için Mercedes-Benz ile çalıştığımız için çok heyecanlıyız” dedi.

Anlaşmayla beraber Apple’ın otomobil pazarı için hala çalışmalarını sürdürdüğü ve beraberinde yatırım yapmaya devam ettiği görülüyor. Uzamsal Ses Teknolojisi ilk olarak Mercedes-Benz’in Dolby Atmos ve Apple Music destekleri araçlarında yer alacak. Bu teknolojiye ilk olarak sahip olacak içten yanmalı motora sahip modeller, Mercedes-Maybach S-Class, the Mercedes-Benz S-Class iken elektrikli modellerin ise EQE sedan, EQE SUV, EQS sedan ve EQS SUV olduğu açıklandı.

Güncel İçerikler