Bankacılık platformu Maplerad, tohum turda 6 milyon dolar yatırım aldı

Bankacılık işlemlerinde müşterilerine çeşitli kolaylıklar sağlayan Maplerad, tohum yatırım turunda 6 milyon dolar yatırım aldı.

Fintech Maplerad, Valar Ventures liderliğinde düzenlenen tohum turunda 6 milyon dolar yatırım aldı. Miracle Anyanwu ve Obinna Chukwujioke tarafından kurulan platform, Afrika’daki müşterilerine en iyi bankacılık sonuçlarını sunmayı amaçlıyor.

Maplerad’ın şirketleşme süreci, kurucularının ilk olarak piyasaya sürdüğü Wirepay ile beraber 2020 yılına kadar dayanıyor. Wirepay ile beraber kullanıcıların kripto para birimlerinde gelişmiş çözümler sunarak uluslararası yapmasına yardımcı oluyor. Kuruluşundan bugüne kadar kullanıcıların birden fazla para biriminde ödeme almasına ve ödeme yapmasına yardımcı oluyor. Ayrıca uygulama, sanal ve fiziksel kartlar oluşturmasına ve fatura ödemesine olanak tanıyan, kendi kendini tanımlayan hepsi bir arada bir finans ürününe dönüşerek oldukça kapsamlı bir hal alıyor.

Şirket kurucularından Anywanwu, Maplerad’ın tepe şirket olarak geliştirdikleri sistemi, müşterileriyle paylaşmak istediklerini belirtti. Gelen yoğun talepler doğrultusunda Maplerad’ın beta sürümünü Ağustos ayında kullanıma sundu.

Anywanwu, “Müşterilerimiz için Wirepay’i oluşturduğumuz günden itibaren, ilk olarak iş altyapısını başlatmamış olsak da yaptığımız çalışmalarla beraber son hamlenin altyapı olacağını biliyorduk. Müşterimilerimizin finansla ilgili yenilikçi şeyler yapmaya başlamaları gereken birçok bankacılık işlemi bulunuyor. Bu işlemleri entegre edebilmeleri için birçok aşamayı başarıyla geçmeleri gerekiyor. Maplerad, Afrika’daki bu işletmeler için finansal altyapı sorunlarını çözüyor. Bu yığının tamamını ele alıyoruz ve beş dakika içinde bir finansal ürünü piyasaya sürmenizi sağlayabilecek sınıfının en iyisi API’leri sağlıyoruz.” dedi.

Maplerad, Pastel, Spleet, Bridgecard, Onboardly, Vella, Crowdforce, Dojah, GetEquity ve birkaç banka dahil olmak üzere platformunda satın alınan 100’den fazla işletme için aylık milyonlarca dolar değerinde işlem yaptı. Girişim, aldığı yatırımla beraber daha fazla müşteri edinmek, ek lisanslar almak, ekibini kurmak ve Afrika’daki varlığını daha kesin hale getirmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler