Tıbbi teşhis platformu 5C Network, 4.6 milyon Euro yatırım aldı

Radyoloji sonuçlarının hastaneye gitmeden uzaktan yorumlanmasına yardımcı olan 5C Network, çalışmalarını genişletmek için 4.6 milyon yatırım aldığını açıkladı.

Hindistan merkezli online tıbbi teşhis platformu 5C Network, düzenlenen Seri A yatırım turunda 4.6 milyon euro yatırım aldığını açıkladı. Celesta Capital liderliğinde düzenlenen yatırım turuna Unitus Ventures, Axilor Ventures, Ajay Gupta, Rohit Razdan ve Shiv Tallam katıldı.

Girişim, Hindistan’da yer alan devlet hastanelerinin kalabalık oluşu ve özel hastanelerin de oldukça pahalı olduğunu analiz ederek yepyeni bir yol geliştiriyor. Yenilikçi sistemle beraber alanında uzman kişiler, hastaların radyoloji sonuçlarını uzaktan yorumlayabiliyor. Bu sayede hastaların randevu alma, tetkik ve sonuçları gösterme gibi uzun süren aşamları hızlıca geçerek direkt olarak sonuçların uzaktan ve kolay göstermesi amaçlanıyor.

5C Network, Hindistan’da daha iyi sağlık hizmetleri teşhisi sağlamak için dijital altyapı oluşturuyor. Girişim, teşhis kuruluşları, radyologlar ve hastalar hakkında bilgi toplayan kişiler ve yöneticiler için erişim sağlıyor. Prodigi platformu aracılığıyla 5C, Hindistan’daki 300 şehirde 2000 hastane ve teşhis merkezine yılda 1.5 radyolojik rapor sunuyor.

Yapay zeka desteğiyle geliştirilen Prodigi, teleradyolojiyi büyük ölçekte mümkün kılıyor ve teşhis merkezlerinin ve hastanelerin taramaları göndermesini ve doğrudan bulut tabanlı platformda raporlara erişmesine yardımcı oluyor. Girişim, bu platformla beraber alanındaki büyük kişilerle beraber Hindistan’ın en büyük, organize radyolog ağını oluşturduğunu iddia etti.

5C Network CEO’su ve kurucu ortağı Kalyan Sivasailam, “Ülke genelinde eşit olmayan bir radyolog dağılımı var ve bunların yaklaşık %70’i 6-7 eyaletten oluşuyor ve geri kalanı diğer bölgelere yayılıyor. Sunduğumuz teknoloji, eşitsizliği ortadan kaldırarak alanını düzleştirerek asimetrik yapıyı büyük ölçüde nötralize ediyor. Teleradyoloji raporlamasıyla beraber belirsizlik unsurunu ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Yatırımla beraber 5C, müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için teşhiste bulunan radyolog ekibini büyütmeyi, klinik çalışmaları için ekipmanlarını ve altyapısını geliştirmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler