Techcareer ve TÜBİSAD, dijital yetenekler yetiştirmek için güç birliğine gidiyor

Dijitalleşen iş ortamında yetenekli insanları yetiştirmek isteyen Techcareer.net ve TÜBİSAD, iş birliği yapacağını açıkladı.

Dijitalleşme hayatın her alanında artarken iş dünyasının dijital yetenek ihtiyacı da giderek büyüyor. İş dünyasının yetenek açığını kapatmaya yardımcı olmak, teknoloji alanında ihtiyaç duyulan dijital yetenekleri yetiştirmek, üniversite 4. sınıf öğrencileri ve maksimum 2 yıl deneyimli gençlere de kariyer imkanı sunabilmek için güçlerini birleştiren Techcareer.net ve TÜBİSAD, Kodla Gelişiyoruz Bootcamp Programı’nı başlattı.

Program kapsamında; katılımcıların herhangi bir ücret ödemediği hem teorik hem de pratik eğitim kamplarıyla, teknoloji ve bilişim ekosistemine yeni yetenekler kazandırılması hedefleniyor. Techcareer.net ve TÜBİSAD, program kapsamında şirketlerin ihtiyaçlarına özel oluşturdukları bootcamp’lerle, aranan kriterlere uygun adayların belirlenerek istihdam edilmesine yardımcı oluyor.

Kodla Gelişiyoruz Bootcamp Programı 5 bine yakın başvuru aldı

2022 ilk yarısında başlayan Kodla Gelişiyoruz Bootcamp Programı’na şimdiye kadar yaklaşık 5 bin başvuru yapıldı. Yoğun ilgi gören eğitimlerde Front-End Bootcamp, Java Developer Bootcamp ve Android Developer Bootcamp’leri ile 72 kişi toplam 138 saat ücretsiz eğitim aldı. Techcareer.net ve TUBİSAD, program kapsamında sürekli devam eden ‘bootcamp’lerle bilişim alanında kariyer yapmak isteyen ve bu alanda yeteneği olan gençleri yetiştirmeye devam edecek.

Techcareer.net düzenlediği etkinliklerle milyonlara dokunuyor

İş dünyasının gündemindeki en önemli konulardan biri olan dijital yetenek açığını kapatmaya yardımcı olmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Techcareer.net, düzenlediği bootcamp, hackathon ve hiring challenge’lar ile bilişim yeteneklerinin yetişmesine katkı sağlıyor. 2021 yılında düzenlediği 60’tan fazla etkinlik için 80 binin üzerinde başvuru alan Techcareer.net, her etkinliğinde milyonlarca kişiye ulaştı.

Güncel İçerikler