Game Factory, oyun içi reklam platformu Portuma’ya yatırım yaptı

Murat Kahraman’ın kurucu ortağı olduğu Türkiye’nin en büyük oyun ekosistemi Game Factory; Türkiye’nin ilk oyna, izle ve kazan entegrasyonuna sahip oyun içi reklamcılık platformu Portuma’ya yatırım yapıyor. Türkiye’de ilkleri gerçekleştiren iki güçlü şirket yeni iş birlikleri ile oyun endüstrisinin gelişimine katkıda bulunuyor ve globalleşme yolunda sağlam adımlar atıyor.

2019 yılında hayata geçirilen oyun ekosistemi Game Factory, kuruluşundan bu yana uzman mentor ekibi ve yenilikçi fikirleri ile oyun stüdyolarının gelişimine katkıda bulundu.

Game Factory, Google ile küresel ortaklık kurarak oyun endüstrisinde Türkiye’de Google for Startups’ın ilk ve tek iş ortağı oldu. 4000’in üzerinde üyesi, 80 oyun stüdyosu, 200 oyunu ve yatırım yaptığı 14 ekibi ile giderek büyümeye, büyütmeye ve değer sunmaya devam eden Game Factory; Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın ise sayılı oyun içi reklam platformlarından olan başarılı şirket Portuma’ya yatırım yaptı. Yatırımın finansal bilgileri paylaşılmadı.

Yola “yardım almak için yardım et” mottosuyla çıkan Game Factory, kendi bünyesinde düzenlediği etkinlikler ve eğitimler ile Türkiye’de oyun endüstrisinin gelişimine katkıda bulunurken Turkcell ile kurduğu iş birliğinde “Gameventure Accelerator” programı altında 5000’in üzerinde katılımcıya oyun sektöründe başarıyla ilerlemek için yol gösterici bir harita sundu.

Kuruluşundan yalnızca 1 sene sonra Google ile yaptığı iş birliği çerçevesinde Game Booster Accelerator’ı düzenleyen ve 10 deneyimli stüdyoya 6 ay boyunca mentorluk eden Game Factory; 2021 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü ile yaptığı anlaşma sonucu Kulübün mobil oyunlarını geliştirmek için çalışmalara başladı.

Kısa sürede yatırımların buluşma noktası haline gelen Game Factory, ekosistemine dahil olan stüdyoların başarıları ile dolu bir 2021 yılı geçirdi. 2022 yılına İstanbul Belediyesi ile yaptığı iş birliği sonucu ilk çevrimdışı, devlet destekli ve oyun odaklı kuluçka merkezi OGEM’i kuran Game Factory, başarılarına bir yenisini daha ekleyerek adından bir kez daha övgüyle söz ettirdi.

Oyun içi reklam, oyun içi heyecan

Türkiye’nin ilk ve tek dünyanın ise sayılı oyun içi reklamcılık platformlarının arasında yer alan Portuma, Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor. Oyun stüdyolarının, oyun geliştiricilerinin, reklamverenlerin ve oyun severlerin tek bir çatı altında bir araya gelmesini sağlayan Portuma, sistemine entegre olan herkesi kazanmaya davet ediyor.

Sistemine entegre olan oyun geliştiricilerinin ve oyun stüdyolarının güvenli, sürdürülebilir ve ölçeklenebilir bir gelir elde etmelerini sağlayan Portuma; yenilikçi, benzersiz ve dinamik reklam yapısı ile oyun içi heyecanı bozmuyor, oyunları kesintiye uğratmadan oyuncuların oyun deneyimlerinin eksiksiz sürdürülmesini sağlıyor.

Portuma, reklama çağdaş bir bakış açısı kazandırarak geleneksel reklamcılığın temelini kökünden sarsıyor. Gelişen ve süregelen değişimlere tanık olan reklam teknolojisini, sistemine entegre olan herkesin faydalanması için ortak bir platform haline getiren Portuma, oyun içi reklam alanlarını gerçek zamanlı reklam tekliflerine açtı. Portuma ekosistemine entegre olan oyun stüdyoları ve geliştiricileri oyunda kalma, indirme ve görüntülenme oranlarını artırırken reklamverenler, bu yenilikçi ekosistemde görünürlük kazanma fırsatı yakalayacak.

15 farklı kategoride, 177 ülkede 5 milyon aktif kullanıcıya sahip olan Portuma, sistemine entegre olan stüdyolara 65 milyonun üzerinde indirme kazandırdı. İş ortaklarına oyun içi reklamcılıkta 12 milyonun üzerinde izlenim kazandıran başarılı platform, Portuma Projesi’nin token’ı olan PORToken ile kazandırmaya devam ediyor. Oyuncular; izle, oyna ve kazan entegrasyonu sayesinde oyun oynarken POR kazanabiliyor.

Portuma’nın kurucu ortağı ve CEO’su Ozan Emrah Ünal, kurucuğu ortağı Murat Kahraman olan Game Factory ile yapılan yatırım değerlendirmesinin oyun içi reklamcılık platformu Portuma’ya birçok fayda sağlayacağını, sektörel anlamda değer kazandıracağını ifade ediyor.

Türkiye’ye oyun içi reklamcılığı tanıtan Ünal, Portuma’yı 1 sene önce kurdu. Kuruluşundan itibaren büyük başarılara imza atan Portuma; Adjust, Adsyield ve Oyunder gibi önemli partnerliklere sahip olup Haliç Üniversitesi, Türk Hava Yolları, Monster gibi büyük reklamverenler ile çalışmalarını sürdürüyor.

Güncel İçerikler