Otonom endüstriyel temizlik robotları üreten Avidbots, 70 milyon dolar yatırım aldı

Kanada merkezli otonom robot süpürge üreticisi Avidbots, Seri C yatırım turunda 70 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Kanada merkezli robot üreticisi Avidbots, Seri C yatırım turunda 70 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 2014 yılında kurulan girişim, alışveriş merkezleri ve depolar gibi ticari ortamlar için özel olarak robotlar geliştiriyor.

Neo 2 adlı temizlik robotuyla pazarda yer alan Avidbots’ın ABD’deki Huntsville ve Cincinnati / Northern Kentucky’deki havaalanlarında kullanıldığı ve birçok şirketin robotlara ilgi duyduğu belirtiliyor. Amerika, Asya, Avrupa, Orta Doğu ve Avustralya’da toplamda 1.000’den fazla robotun sorunsuz şekilde çalıştığı açıklandı.

Girişimin temizlik robotlarının tercih edilmesinin arkasında yatan en büyük sebepler arasında çalışanların sürekli olarak çalışmaması ve yüksek personel ücretleri yer alıyor. Neo 2 ile beraber bu tarz sorunların önüne geçiliyor.

Robot temizlik robotlarıyla beraber veri ve performans konusunda yüksek verim elde ediliyor. Web tabanlı komuta zinciri sayesinde robotların nerelerde olduğu ve temizlemeleri gereken alanların ne durumda olduğu kolayca görülebiliyor.

Daha önce 37 milyon dolar yatırım alan girişim, 70 milyon dolar değerindeki yatırımla beraber toplamda 107 milyon dolar yatırım aldı. Avidbots’ın Seri C yatırım turunu Jeneration Capital yönetirken tura GGV Capital, True Ventures, Kensington Capital Partners, Next 47, SOSV, BDC Capital, Golden Ventures, BMO Capital Partners, Golden Vision Capital ve Nicola Wealth katıldı.

Son yatırımla beraber girişim, temizlik robotları için geliştirdiği yazılımı geliştirmeye devam edeceği ve robot süpürge sayısını artıracağı açıklandı. Ayrıca Avidbots’ın önümüzdeki sene çalışan sayısında da artış yapacağı belirtildi.

Güncel İçerikler