Kanserli hücreleri tedavi etmek isteyen Pheon Therapeutics, 68 milyon dolar yatırım aldı

Kanserli hücreleri tedavi etmek için Londra'da kurulan Pheon Therapeutics, 68 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Londra merkezli sağlık odaklı çalışmalar yapan Pheon Therapeutics, kanserli hücreleri yok edebileceği sistemi geliştirmek için Seri A yatırım turunda 68 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu, Brandon Capital, Forbion ve Atlas Venture tarafından yönetildi.

Kemoterapi tedavisi, kanserli hücrelere son vermek için genellikle sağlıklı hücrelere zarar veriyor. Pheon’ın geliştirdiği sistem, kemoterapiyi yalnızca belirli kanser hücrelerini hedefleyip ilaç karşıtı konjugatları (anti-drug conjugates) uyguluyor. İlaç karşıtı konjugatlar, bir kanser hücresine kilitlendiğinde, hücre onu emer ve daha sonra serbest bırakır. Bunun sonucunda da kanser hücreleri ölümü ve sağlıklı hücreler çalışmalarına devam etmesi sağlanıyor.

Pheon’ın 2024 yılında FDA tarafından “araştırmaya dayalı yeni ilaç” statüsünde onay alıp uygulanmasının hızlandırması bekleniyor. Pheon CEO’su Bertrand Damour, “İlk programımızı mümkün olduğunca hızlı bir şekilde klinik geliştirmeye sokarak stratejimizi uygulamaya odaklandık. Şimdiye kadar üretilen klinik öncesi veriler olukça umut verici.” dedi.

Pheon’un programı, çok çeşitli kanser türlerinde katı tümörlerde ifade edilen olumsuz yeni hedeflere yönelik ilaç karşıtı konjugat oluyor. İlaç karşıtı konjugatlar, diğer tedavilere yanıt vermeyen katı tümörleri ve sıvı kanserleri tedavi etme potansiyeli sunuyor.

Güncel İçerikler