Cleantech girişimi Moxion Power, 100 milyon dolar yatırım aldı

2020 yılında kurulan Kaliforniya merkezli temiz ve mobil enerjiler üzerinde çalışmalar yapan Moxion Power, Seri B yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı.

Kaliforniya merkezli temiz, mobil enerji depolama teknolojisi üzerinde çalışan Moxion Power, düzenlenen Seri B yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Yatırımla beraber girişim, mobil enerji depolama ürün yelpazesine yönelik artan talebi karşılamak için üretim tesisinde üretimlerini artırmayı planlıyor.

2020 yılında kurulan Moxion Power, inşaat, ulaşım, etkinlikler ve eğlence, film prodüksiyonu ve telekomünikasyon gibi sektörlerde jeneratörler yerine mobil piller ve enerji depolama ürünleri üretiyor. İlk üretim tesisinin inşaatına kısa süre önce başlayan girişim, 2024 yılında ikinci üretim tesisini devreye almayı planlıyor.

Moxion’un Kurucu Ortağı ve CEO’su Paul Huelskamp, “Geçici enerji üretimi, inşaat, film prodüksiyonu, canlı etkinlikler ve afet müdahalesi dahil olmak üzere birçok endüstrinin kritik bir parçası oluyor. Bu endüstriler karbondan arındırmaya çalışırken tarihsel olarak dayandığı fosil yakıt ile çalışan jeneratörlere daha temiz alternatifler için muazzam bir talep bulunuyor. Sürdürülebilir iş liderleriyle önemli ortaklıklar kurma misyonumuzun yeni adımını duyurmaktan heyecan duyuyoruz” dedi.

Bu yılın başlarında, Sunbelt Rentals, Moxion ile 2025 yılına kadar çok yıllı bir satın alma sözleşmesi taahhüdünde bulundu ve Seri B yatırımı öncesinde şirkete stratejik bir yatırım yaptı. Şirketler, endüstriyel, ticari ve inşaat sektörlerinde elektrifikasyonu hızlandırmak için ürün geliştirme, yazılım entegrasyonu ve farklılaştırılmış hizmet modelleri üzerinde işbirliği yapmayı planlıyor.

Tamarack Global liderliğindeki Seri B yatırım turuna Energy Impact Partners, Sunbelt Rentals, Amazon bünyesindeki Climate Pledge Fund, Microsoft Climate Innovation Fund, Enterprise Holdings Ventures, Marubeni Ventures, Suffolk Technologies ve Rocketship gibi önemli yatırımcılar katıldı.

Güncel İçerikler