Biyoteknoloji ve tıbbi yapay zeka odaklı Surge, 2.5 milyon euro yatırım aldı

Biyoteknoloji ve tıbbi yapay zeka odaklı sağlık girişimi Surge, ekibini büyütmek ve klinik çalışmalarını genişletmek için 2.5 milyon euro yatırım aldı.

Biyoteknoloji ve yapay zekayı bir araya getiren Surge, hastanelerde klinik çalışmalarını yürütebilmek için 2.5 milyon euro yatırım aldı. Yatırım turu, HCVC tarafından yönetilirken Boutique Venture ve Nicolas Godin‘in de yatırım turunda yer aldığı açıklandı.

Surge, ameliyat olan hastalar için tedaviyi optimize etmeye odaklanmış bir biyoteknoloji girişimi olarak karşımıza çıkıyor. Girişim, komplikasyon riski taşıyan hastaları belirlemek için bir test geliştirdi. Geliştirilen testle bir hastanın ameliyat sonrası enfeksiyon riskini doğrulukla tahmin edilmesi, cerrahlara klinik kararlarını yönlendirmek için bilgi vermesi ve hastalara kendi sağlıkları hakkında temel bilgilere erişmesi sağlanıyor.

Surge’nin teknolojisi, bağışıklık sisteminin biyolojik analizini bir yapay zeka algoritmasıyla birleştiriyor. Surge, her hastanın cerrahi komplikasyon riskini hesaplayıp bakım yolunu optimize etmek için özelleştirilmiş önleyici yönetim stratejileri önerebiliyor.

HCVC Partners’ın Kurucusu Alexis Houssou, “Ameliyat sonrası komplikasyon riskini azaltma hedefinde Surge’ı desteklemekten gurur duyuyoruz. Uluslararası, çok disiplinli ekibi saygıyı hak ediyor. AP-HP ve AP-HP ve Institut Pasteur ve Stanford, hedeflerine ulaşmalarını sağlayacak sağlam bir ağ kuruyor dedi.

Surge Başkanı ve Kurucu Ortağı Julien Hédou, “Amacımız cerrahi alanda referans çözümler geliştirmek oluyor. Tüm cerrahi komplikasyonlar için immün profilleme araçlarıyla teknolojimizin uygulamalarını genişletmeyi ve çeşitlendirmeyi planlıyoruz. Bunun sonucunda metodolojimizi diğer terapötik alanlara da uygulamak istiyoruz .” dedi. 

Şirket, aldığı yatırımla beraber ekibini daha da geliştirmeyi ve 2022 baharında Fransa, Suresnes’deki Foch Hastanesi’nde başlatılan çalışmalar gibi diğer hastanelerle klinik çalışmalar yürütmek için kullanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler