3 milyar dolar değerlemeye ulaşan Calendly, işe alım platformu Prelude’u satın aldı

2021 yılında 3 milyar değerlemeye ulaşan planlama odaklı Calendly, insan kaynaklarının işe alımları daha kolay hale getirmesini sağlayan Prelude'u satın aldığını duyurdu.

Geçtiğimiz yıl 3 milyar dolar değerlemeyle dikkatleri üzerine çeken planlama girişimi Calendly, insan kaynaklarında çalışanların işe alım sürecini kolaylaştıran Prelude‘u satın aldı. Bu satın almayla beraber Calendly’nin hizmet sunduğu şirketlerin işe alım sürecinde daha gelişmiş ve daha detaylı sonuçların bir arada sunulmasını sağlıyor.

Calendly, 10 milyonun üzerinde kişinin toplantılar planlamasını, ortak planlar yapmasını ve toplantılar için sunduğu çeşitli araçlarla dikkatleri üzerine çekti. Google, Microsoft ve diğer planlama şirketleriyle pazarda yer alan girişim, rakiplerinin önüne geçmek için çalışmalarını sürdürüyor. Calendly, şirketlerin işe alım sürecini planlayıp organize etme sürecini kolaylaştıran Prelude’u bünyesine kattı. Bu satın alım, Calendly’nin bünyesine kattığı ilk şirket oluyor.

Prelude, işe alım sürecinde her aday için gereken kriterleri modernize ederek müşterilerin işe alım stratejilerinde en iyi sonuçları bir araya getiriyor. Calendly’nin Prelude’u satın almasıyla beraber şirketlerin daha iyi toplantılar ve etkili zamanlama yoluyla hedeflerine ulaşması amaçlanıyor. Dev girişimin bireylerin ve kuruluşların gelirlerini, müşteriyi elde tutmalarını artırmalarına yardımcı olmaya devam edeceği açıklandı.

Prelude’un kurucusu ve CEO’su Will Laufer, “Bu satın alma, modern şirketlerin potansiyel işe alımlarıyla sahip oldukları etkileşim ve deneyimlerin miktarıyla muazzam bir pazar fırsatı sunuyor. Ortak vizyonumuz, işe alım ekiplerine tek bir entegre platformla kapsamlı bir çözüm sağlamak olduğundan, burada doğal bir uyum bulunuyor. Programlama otomasyonu, şirketlerdeki iş ekibinin başarısı için gerçekten çok önemli ve Calendly ve Prelude birleşmesi şirketler için açık seçim olacaktır.” dedi.

Satın alım, Calendly’nin kurumsal sektöre daha kapsamlı hizmet vermesine kesinlikle yardımcı olacak. “Interview Schedule” adıyla piyasaya sürülen Prelude, Sam ve Jack Altman, Fuel Capital, Elad Gil ve diğer yatırımcılardan 2,4 milyon dolar topladı. Satın alımla ilgili finansal şartlar açıklanmasa da Prelude’un One Media, Duolingo, Cloudflare ve Samsara dahil olmak üzere “yüzlerce” müşterisi olduğu belirtiliyor.

2021 yılında 350 milyon dolar yatırımla beraber değerlemesi 3 milyar dolara ulaşan Calendly’nin bu satın alımla beraber şirketlere hem planlama hem de zamanlama konusunda yardımcı olacağı belirtildi.

Güncel İçerikler