Yapay zeka destekli inşaat girişimi Disperse, 16 milyon dolar yatırım aldı

İnşaat projelerindeki çizimleri, planları, inşaat çizelgelerini yapay zeka desteğiyle dijitale aktaran Disperse, 16 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

İngiltere merkezli inşaat teknolojileri üzerinde çalışmalar yapan Disperse, 16 milyon dolar yatırım aldı. 2015 yılında kurulan girişim, müşterilerinin nerede olduğu fark etmeden işin ilerlemesini görsel anlık görüntüler de dahil olmak üzere tüm inşaat sahasının dijital bir versiyonunun sorunsuz bir şekilde oluşturulması sağlanıyor.

Disperse’in sunduğu yapay zeka destekli sistem sayesinde projede yer alan yetkililerin çalışmalara kolayca ulaşması ve şantiyelerden verilerin toplanması sağlanıyor. Sistem oldukça kolay bir şekilde çalışıyor. İnşaat sahasında çalışan herhangi bir görevlinin düzenli aralıklarla 360° kamera ile dolaşması yeterli oluyor. Ortaya çıkan görüntüler, görselleri işleyen ve anlamak için bilgisayarlı görme tekniklerini uygulayan Disperse platformuna doğrudan aktarılıyor. Bu sayede işin hangi aşamada olduğu sürecin nasıl ilerlediği ve bir sorun varsa nasıl düzelebileceği otomatik olarak ortaya çıkıyor.

Disperse, bir inşaat projesine yer alan tüm unsurları, çizimleri, planları, inşaat çizelgelerini ve projede yer alan birçok şeyin dijital olarak yer almasına, riski azaltmasına ve herkesin aynı anda bilgilere sahip olmasını sağlamaya yardımcı oluyor.

Disperse’in yatırım turunu 2150 yönetirken Northzone ve Kindred Capital gibi yatırımcılar da tura katılım sağladı. Girişimin ekibi Londra, New York, Saraybosna, Mostar ve İslamabad’da çalışmalar yapıyor.

 

Güncel İçerikler