Verve Ventures, Galata Business Angels iş birliği ile Türkiye yatırım ekosistemine açılıyor

Galata Business Angels ve Avrupa’nın önde gelen fonlarından İşviçre merkezli Verve Ventures, yatırım fırsatlarını paylaşmak üzere anlaştı. Böylelikle Türk yatırımcılar Avrupa merkezli girişimlere diğer fon ve aile ofisleriyle yapma fırsatı yakalarken, Verve Ventures da Türk girişimlerine erişim sağlamış oldu.

Bugüne kadar 140 girişime 220 milyon Euro’dan fazla yatırım yapan İsviçre merkezli Verve Ventures, çeşitli kategorilerde Avrupa’nın en aktif on girişim sermayesi arasında yer alırken, girişimler için topladığı tur bazlı sendikasyonlar ile karşımıza çıkıyor.

2010 yılında kurulan Verve Ventures, sadece 2022’de de 70 milyon euro’dan fazla yatırım yapmayı ve portföyünü 150’ye çıkarmayı planlıyor.

Türkiye’nin önde gelen melek yatırım ağı Galata Business Angels ile varılan anlaşma neticesinde, Verve Ventures yatırım fırsatlarını, başta GBA üyeleri ve tüm Türk melek yatırımcılarla paylaşmaya başlayacak. Türk melek yatırımcıları, Verve Ventures’ın platformu üzerinden yatırımlarını çeşitlendirerek Avrupa’da farklı bölge, sektör ve aşamalarda olan girişimler arasından yatırım yapabilme olanağına erişiyor.

Hali hazırda; Finlandiya, Çekya, Estonya, Lüksemburg ve Belçika‘daki melek yatırımcı ağları ile iş birlikleri olan Verve Ventures, Zürih, Paris ve Berlin’de yerleşik toplam 50 kişilik uzmanlıkları fizik, bio-teknoloji, mühendislik ve yazılım kapsayan ekibiyle filtreden geçirdiği girişimleri yatırımcılarına sunuyor.

Verve Ventures’ın uluslararası büyümesinden sorumlu Chris Gay-Crosier, “Verve Ventures, Avrupa çapındaki girişimler için ve umarım yakında Türkiye’dekiler için de yalnızca sermayeye değil, aynı zamanda deneyimli eski girişimci ve yöneticilerden oluşan bir ağa da erişim sunuyor. Türkiye’nin startup ekosistemi, yakın geçmişte muhteşem bir büyüme kaydetti. En başarılı şirketleri dünyanın her yerinden yatırımcılar tarafından finanse edildi. Türkiye, büyük bir yetenek havuzuna sahip ve yeni fikirlerin yeşerdiği bir kozmopolit merkez. Bu son derece dinamik ortam ile portföy girişimlerimiz ve yatırımcı ağımız arasındaki bağı, katılan herkesin yararı için derinleştirmek istiyoruz” dedi.

GBA genel müdürü Ata Uzunhasan da iki kuruluş arasındaki iş birliğinin öneminin altını çizerken, “Melek yatırımcılar için portföy çeşitlendirmesi şart. Genellikle çeşitlendirme, farklı sektörlere yatırım yapılarak sağlanıyor. Verve Ventures sayesinde Türkiye’deki melek yatırımcılar, çeşitlendirme amacıyla portföylerine, Avrupa’daki farklı bölgelerdeki ya da ileri aşamalardaki girişimleri ekleyebilecekler. Güvenilir bir ortak olmadan, uluslararası yatırım yapmak çok riskli. Ayrıca, sınırlı sermayesi olan melek yatırımcı için B serisine ve daha fazlasına yatırım yapmak neredeyse imkansız. Bu iki sorun, Verve Ventures’ın değer önerisi ile kolayca çözülüyor. Böylece, Türk melek yatırımcılarının portföyü daha çeşitlenmiş, güvenli ve “yüksek getirili” olacak” dedi. Ayrıca GBA aracılığıyla Verve Ventures’a ulaşan Türk girişimlerinin görünürlüğünün artacağını vurguladı.

Verve Ventures’ın yatırım portföyü, insurtech unicorn’u Wefox, doğrudan hava yakalama teknolojisine sahip girişim Climeworks ve Kiva’yı Amazon’a 775 milyon dolara satan girişimci tarafından kurulmuş olan drone girişimi Verity gibi bazı iyi bilinen girişimleri içeriyor. Verve Ventures, yalnızca 2021’de, ikisi halka arz olan on başarılı exit gerçekleştirdi. Verve Ventures, özel ve kurumsal yatırımcılar için doğrudan yatırım fırsatları ve fonlar sunmaktadır.

Güncel İçerikler