Afrika’daki restoranlar için gıda tedariki sağlayan Vendease, 30 milyon dolar yatırım aldı

Afrika'daki restoranların kolay ve ucuz malzeme satın alıp müşterilerine hizmet etmesini sağlayan Vendease, Seri A yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldı.

Afrika’daki restoranların müşterilerine hitap edebilmek için malzeme satın almasına, finansal hizmetlere kolayca erişmesine ve işletme içi operasyonlarını güçlendirmesine yardımcı olan Vendease, 30 milyon dolar yatırım aldı. Girişim, yatırımla beraber Nijerya ve Gana’daki faaliyetlerini büyütmek ve operasyonlarını genişletecek.

YC destekli gıda tedarik platformu, Seri A yatırım turunda 20 milyon dolar sermaye ve 10 milyon dolar borç turu düzenlendi. Yatırım turu, TLcom ve Partech tarafından ortaklaşa düzenlendi. Tura VentureSouq, Hustle fund, Hack VC, GFR Fund, Kube VC, Magic Fund ve Kairos Angels da katıldı.

Afrika’nın restoranları ve gıda işletmeleri, kıtada her gün 700 milyon insana yemek çıkarıyor. Ancak işletmeler, pahalı ve güvenilmez tedarik zincirleri ve tedarik verilerine sınırlı erişim sebebiyle yılda 100 milyar dolar kaybediyor.

Vendease’in dijital tedarik uygulaması, Nijerya ve Gana’daki 8 şehirde bulunan restoranların ihtiyacı olan ürünlere kolayca ulaşmasına yardımcı oluyor. Uygulama sayesinde 12 saat garantili teslimat ile açık piyasa fiyatlarından çok daha ucuza gıda malzemeleri satın almalarını kolaylaşıyor. Şirket, çiftlikten restorana gıda akışını otomatikleştiren, doğru veri dağıtımı yoluyla değer zinciri boyunca iş operasyonlarını optimize eden, israfı azaltan ve kârlılığı artıran bir işletim sistemi kuruyor. Restoran sahiplerinin uygulamayı indirmeleri, birkaç tıklamayla kayıt işlemini tamamlamaları sonucunda Vendease platformunun tüm avantajlarına kolayca erişebiliyor.

Girişim, işletmelerin büyümesi için çeşitli avantajlar da sunuyor. Vendease’in Şimdi Al-Daha Sonra Öde teklifi aracılığıyla işletmeler bütçe yönetimini kendilerine en uygun hale getiriyor.

Devam eden enflasyon krizi ve gıda arzındaki küresel kıtlığa rağmen, Vendease’in çözümleri kullanıcılar için önemli tasarruflar ve stok seviyeleri için istikrar sağladı. Son 12 ayda Vendease, platformu aracılığıyla 400.000 metrik tondan fazla gıdayı taşıdı. Ayrıca kullanıcılarının uygulama içinde 2 milyon dolardan fazla ürün satımı gerçekleştirdiği de açıklandı. Girişim sayesinde fazladan stoklamadan kaynaklanan israf, 485.000 dolar azaldı.

Vendease, son 12 ayda platformundaki kullanıcı sayısında 3 kat, gelirinde 5 kat artış sağladı. Yeni yatırımla beraber girişimin sunduğu hizmetlerin Afrika genelinde daha fazla restoran ve gıda işletmesine ulaşması planlanıyor.

Güncel İçerikler