Berlin merkezli SaaS girişimi Workist, 9 milyon euro yatırım aldı

Berlin merkezli SaaS girişimi Workist, irketlerin idari çalışma yüklerini azaltmak ve daha kolay hale getirmek ve bunu yapay zeka desteğiyle sağlamak için 9 milyon euro yatırım aldı.

Şirketlerin idari çalışma yüklerini azaltmak ve daha kolay hale getirmek isteyen Workist, yapay zeka destekli iş çözümlerini geliştirmek için 9 milyon euro yatırım aldı. Yatırımla beraber Berlin merkezli girişim, sunduğu çözümleri global B2B şirketleriyle buluşturarak daha büyük pazarlara genişlemeyi planlıyor.

Büyük ya da küçük ölçekli fark etmeksizin neredeyse tüm şirketlerin ortak noktası sıkıcı evrak işleri oluyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte dijital ortamda kolayca yapılan birçok iş hala fiziksel ortamda uzun sürerek yapılıyor. Workist’in amacı uzun süren bu işleri kısa sürede ve kolayca yapmayı sağlamak oluyor. Girişim, bu süreci otomatik hale getirmek ve dijital çağa uygun hale getirmek istiyor.

Berlin merkezli ekip, B2B işlemlerine ilişkin tüm belge işleme aşamalarını otomatikleştirmeyi sağlıyor. Workist’in yapay zeka yazılımı WorKL, satın alma siparişleri, faturalar ve teslimat faturaları gibi iş belgelerini analiz ederek ticari işlemleri tamamen otomatikleştirmek için ilgili tüm bilgileri otomatik olarak işliyor.

Workist, otomasyonu geliştirmek ve iş süreçlerini daha verimli ve uygun maliyetli hale getirmek için yapay zeka kullanarak bunu değiştirmeyi hedefliyor. Workist’in çözümü, özellikle orta ölçekli şirketler için uygulanması kolay ve diğer kurumsal BT yazılımlarının yanı sıra çok sayıda ERP ve CRM sistemiyle uyumlu olması sayesinde dikkatleri üzerine çekiyor. Workist sadece iki yılda 50’den fazla müşteriye ve yedi haneli gelire ulaştı.

Alexander Müller ve Dr. Fabian Brosig: “Workist’in çözümü ile gelen belgeler, formattan bağımsız olarak tamamen otomatik ve manuel yazma olmadan kolayca işlenebiliyor. Workist, mevcut süreçlere hızlı bir şekilde uyum sağlar ve farklı şirketlerdeki ERP sistemleri arasında bir tür akıllı bağlantı oluşturuyor.”  dedi.

Deutsche Bahn, PepsiCo, Zentis ve Brennenstuhl gibi şirketler, girişimin çözümüne şimdiden güveniyor. Düzenlenen Seri A yatırım turu, Earlybird Venture Capital tarafından yönetildi ve 468 Capital ve LEA Partners gibi önemli yatırımcılar yatırım turuna katıldı. Bu yatırım turuyla beraber Workist toplamda 12 milyon euro yatırım aldı. Yeni yatırımla beraber ürün ve teknoloji ekibininin güçlendirilip ve uygulamaların daha fazla genişletilmesi planlanıyor.

Güncel İçerikler