Yerli girişim Twiser, Plug and Play’den 20 milyon dolar değerlemeyle yatırım aldı

OKR metodolojisine ve performans yönetimine odaklanan, işletmeler için yapay zekayla güçlendirilmiş SaaS tabanlı çözümler geliştiren yerli teknoloji şirketi Twiser, portföyünde 30 unicorn barındıran ABD merkezli küresel inovasyon platformu Plug and Play Tech Center’dan 20 milyon dolar değerlemeyle yatırım aldı.

OKR ve performans yönetimi odağında, insan kaynakları süreçleri için yapay zeka destekli hizmet olarak yazılım (SaaS) çözümleri geliştiren Twiser, 20 milyon dolar değerlemeyle ABD merkezli küresel inovasyon platformu Plug and Play Tech Center’dan yatırım aldı.

Yatırım süreciyle ilgili değerlendirmelerini paylaşan Twiser CEO’su Ongun Demirler, Google, Apple ve Dropbox gibi yatırımlarıyla tanınan Plug and Play Tech Center’ın yatırım portföyüne katılma şansı buldukları için mutlu olduklarını ifade etti. Türkiye’yi öncelikli pazar olarak gördüklerini kaydeden Demirler, yatırımla birlikte uluslararası pazarlardaki varlıklarını da güçlendireceklerini söyledi.

Portföyünde 1 milyar dolar değerlemeyi aşarak unicorn statüsüne ulaşmış 30 şirkete ev sahipliği yapan Plug and Play Tech Center’ın ortaklarından Alireza Mansour, Twiser’ın yolculuğuna katılmaktan heyecan duyduklarını söyleyerek, şirketin geliştirdiği çözümlerin pazarlama, müşteri ilişkileri ve çalışan performansı arasında güçlü bir köprü kurduğunu vurguladı.

Aralarında Boyner, CMS, Hayat Holding, Insider, MESS, Sahibinden, Yapı Kredi ve Yıldız Holding’in bulunduğu farklı sektör ve ölçeklerdeki şirketler tarafından kullanılan Twiser’ın sunduğu platform, çalışan ve işverenlerin şirket performansına ve hedeflere bakışını hizalamaya, bu sayede şirket performansını ileri taşımaya yarayan yapay zeka destekli bir çözüm.

Çalışanlarla işveren arasında anlam ve amaç birliği yaratmaya yarayan OKR metodolojisini ve performans yönetimi süreçlerini her şirket için 2-3 haftada kullanıma hazır hale getiren Twiser, şirketlerde ilerlemelerin tek bir ekrandan takip edilebilmesine olanak tanıyor. Twiser platformunu kullanan şirketlerde geri bildirim vermek, şirket kültürünün parçası haline geliyor ve çalışanların potansiyellerini tam anlamıyla gerçekleştirebilmelerine zemin hazırlanıyor. Twiser çözümlerini kullanan şirketler, yönetici – çalışan iletişimlerinde %85 iyileşme, hedef sistemine %100’e varan katılım ve performans yönetim aracının 20 kat daha fazla kullanımı gibi kazanımlar elde ediyor.

Bugün 25 ülkede, 12 farklı sektörden 60 bini aşkın kullanıcıya hizmet veren Twiser, çalışan ve işveren arasındaki görünmez mesafeyi kaldırarak kurumsal stratejileri, şirketin her kademesine yaymayı kolaylaştırıyor. Geribildirim ve işbirliği kültürüyle kurumsal performansı artan şirketler, ölçülebilir sonuçlarla yaptıkları yatırımların doğruluğunu da kolayca değerlendirebiliyor.

Güncel İçerikler