Yerli ödeme bankacılığı platformu Arf, finansal hizmetler standartları birliği VQF’e kabul aldı

Arf, finansal kurumlar ile lisanslı para hizmeti işletmeleri için gerçek zamanlı sınır ötesi ödemeleri, stabil para kredileri ve küresel hazine yönetimi desteği sağlayan, global bir ödemeler bankacılığı platformudur.

Lisanslı para hizmeti işletmelerine odaklanan uluslararası ödeme bankacılığı platformu Arf, İsviçre’deki birimi aracılığıyla, Finansal Hizmetler Standartları Birliği’ne (VQF) kabul aldı.

Arf’ın VQF üyeliğinin onaylanması, şirketin İsviçre’deki kara para aklama ve terörizmin finansmanı i̇le mücadele yasalarına uyumlu çalıştığını ve uluslararası regülasyonlara uyumunu doğrulamış oluyor.

VQF, Federal Finansal Piyasa Gözetim Kurumu (FINMA) tarafından resmi olarak yetkilendirilen, dünyanın en köklü ve yetkin özdenetim kuruluşlarından biri olarak kabul ediliyor.

Arf‘ın kurucu ortağı ve CEO Ali Erhat Nalbant, “Küresel finans ekosistemindeki güçlü konumumuzu doğrulayan VQF lisansını almaktan mutluluk duyuyoruz. Regülatörlerin desteği, global ölçekte varlığımızı artırarak ürünlerimizi daha fazla para hizmeti işletmesine, elektronik para ve ödeme kuruluşuna ve finansal kuruma sunmamıza imkan tanıyacak. Bu bağlamda VQF üyeliği bizim için önemli bir kilometre taşı,” yorumunda bulundu.

Yasal Uyum Başkanı Rajpal Khangura ise, “Dünyanın en köklü özdenetim kuruluşlarından biri olan VQF’nin onayı, blokzincir teknolojisini ve dijital varlıkları dünya genelinde regülasyonlara tamamen uyumlu şekilde kullanma taahhüdümüzü doğruluyor. VQF üyesi olmaktan onur duyuyoruz,” dedi.

Arf, İsviçre’den aldığı regülatör onayıyla, ürün ve çözümlerini lisanslı para hizmeti işletmelerine, elektronik para ve ödeme kuruluşlarına ve finansal kurumlara sunmayı sürdürecek.

Şirket, geçtiğimiz günlerde para hizmeti işletmelerinin krediye anlık olarak erişebilmesini sağlayan Arf Credit Line ürününü duyurmuştu. Arf, bu yıl ayrıca Sifted’ın Avrupa’daki lider yatırımcıların içgörülerinden yola çıkarak hazırladığı “Avrupa’da İzlenmesi Gereken 13 Web3 Girişimi” arasında gösterildi.

Güncel İçerikler