Param, ParamTech markasıyla tüm teknoloji çalışmalarını tek bir çatı altında topluyor

Param, fintech sektöründe faaliyet gösteren şirketlere teknoloji çözümleri üretebilmek amacıyla ParamTech markasını hayata geçirdi. Param'ın sahip olduğu potansiyeli ve 250 kişilik donanımlı teknoloji ekibini aynı çatı altında buluşturan ParamTech, sektörün ihtiyaç duyduğu hizmetleri bir arada sunuyor.

Finansal teknoloji sektörüne öncülük eden Param, sektöre kazandırdığı yeniliklere bir yenisini daha ekledi. İlk elektronik para lisansını alan, Kredim girişimiyle Türkiye’deki ilk “Şimdi Al, Sonra Öde” modelini hayata geçiren, Eçözüm ile Netahsilat, NetEkstre gibi ürünleri sektörle buluşturan Param, son olarak ParamTech markasıyla tüm teknoloji çalışmalarını tek bir çatı altında topluyor.

Haziran 2022’de, Londra Merkezli Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Lüksemburg merkezli CEECAT Capital, Zürih merkezli Alpha Associates ve Amsterdam merkezli Revo Capital’in katıldığı ilk turda 200 milyon USD değerleme üzerinden yatırım ile finansal teknoloji sektörünün en önemli yatırımlarından birini alan Param, yeni hamlesiyle fark yaratmaya hazırlanıyor. Param, yeni yapılanmasıyla 250 kişilik teknoloji ekibi tarafından farklı ihtiyaçlar için geliştirdiği, içinde “E-Para”, “Cüzdan”, “Şimdi Al, Sonra Öde”, “Açık Bankacılık” ve “Processing”’in de bulunduğu 30’dan fazla ürününü, finansal teknoloji alanında bütünleşik hizmet veren ParamTech çatısı altında buluşturarak bir ilke daha imza atıyor.

Param’ın köklü deneyimlerinin ve sunduğu avantajların birleşme noktası olan ParamTech, finansal teknoloji sektörünün gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.

ParamTech ile fintech markalarının hayatı kolaylaşıyor

Kapsayıcı bir vizyona sahip olan ParamTech, sektördeki tüm şirketleri kucaklayan bir yaklaşımla hareket ediyor. Özellikle fintech girişimleri, ihtiyaç duydukları ürün ve hizmetleri ayrı ayrı yerlerden temin etmek zorunda kalmıyor, tek bir noktadan anahtar teslim alabiliyor. ParamTech, bir bütün olarak sunduğu ürünlerle firmaların teknoloji geliştirme ve tecrübe maliyetlerini hızlı, sorunsuz bir şekilde azaltmasına destek oluyor. ParamTech’in hizmetlerinden yararlanmak isteyen fintech markaları; “hesap”, “kart verme”, “kart işleme”, “BNPL”, “Ödeme”, “API entegrasyonu” gibi ürünlere aynı yerden ulaşabilmenin avantajlarını yaşıyor.

ParamTech markası, Param CTO’su Bahadır Aktan’ın liderliğinde sektörle buluşuyor

Param UK ve Kredim (Şimdi Al, Sonra Öde) gibi yenilikçi ürünlerin hayata geçirilmesinde; ParamKart, ParamPOS, Processing, OpenBanking, Wallet gibi birçok finansal teknoloji ürününün de gelişiminde ve operasyonunda önemli bir rol alan Bahadır Aktan, Param’ın kendi markaları için geliştirdiği teknolojilerin, ParamTech çatısı altında fintech sektörünün hizmetine sunulmasına da liderlik ediyor.

“Bir fintech kuruluşu olmanın ötesinde büyük bir teknoloji markası haline geldik”

ParamTech ile finansal teknolojide altyapı hizmetine ihtiyaç duyan her markanın destekçisi olacaklarını ifade eden Bahadır Aktan, şunları söyledi: “Yazılım şirketiyken, kendi yazılımlarını ürünleştirmiş ve bu ürünleri de bütün finansal teknoloji sahnesinin oyuncularına açmış ilk teknoloji şirketiyiz. Param’ın bünyesinde yer alan markalarımızla 30’dan fazla ürüne sahibiz. Finansal teknoloji hizmetlerini tek tek sunan markalardan farklı olarak, ihtiyaç duyulan çözümleri bir bütünlük içerisinde sektörün oyuncularıyla paylaşıyoruz. Finansal teknoloji alanında bütünleşik hizmet veren ilk teknoloji şirketi olduğumuzu da söyleyebiliriz. Bir fintech kuruluşu olmanın ötesinde, büyük bir teknoloji markası haline geldik.” dedi.

Güncel İçerikler