Yerli Pet-Tech girişim Petopy, VLMedia liderliğinde 3 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Pet teknolojileri geliştiren yerli girişim Petopy, Ankara merkezli oyun şirketi VLMedia'nın liderlik ettiği turda 3 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Evcil hayvan sahiplerine sağlık, bakım ve online danışmanlık hizmetleri sağlayan yerli girişim Petopy, 3 milyon dolar değerleme üzerinden tohum yatırım turunu kapattı.

Ankara merkezli toplam 150 milyon indirmeye sahip mobil uygulamalar ve oyunlar geliştiren başarılı mobil teknoloji şirketi VLMedia’nın liderlik ettiği yatırım turuna 3 melek yatırımcının da katıldığı açıklandı.

Şirket kurucu ortaklarından Tuğrul Çiltaş yeni gelen yatırımın Petopy’nin Yunanistan ve İspanya’da hizmet vermeye başlaması ve abonelik bazlı yeni servislerin geliştirilmesi için kullanılacağını belirtti.

Petopy mobil uygulaması ile evcil hayvan sahipleri veteriner hekimlerle canlı video görüşme yaparak danışmanlık alabiliyor, rutin aşılar, tırnak kesimi, mikroçip ve kimliklendirme uygulamaları için veteriner hekimlerden evde sağlık ve bakım hizmetleri alabiliyor.

Scotty ve BiSU’nun erken aşamalarında birlikte çalışan kurucu ekibe sahip Petopy; Bekir Genç, Hazar Utku Özay, Tuğrul Çiltaş ve Nuran Şükran Pakdemirli tarafından 2021’de kuruldu.

Kasım 2021’de kullanıcılara hizmet vermeye başlayan Petopy kısa sürede 15binden fazla pet sahibine hizmet sağladı. Mayıs 2022’de Avrupa’nın gelecek vaadeden 8 Pet-Tech girişiminden biri seçilerek Barcelona’daki EU Startup Summit’e davet aldı.

Yeni yatırımla birlikte şirket merkezini Gebze Teknik Üniversitesi Teknopark’a taşıyan Petopy hem Türkiye hem de Avrupa için ekibini ve iş hacmini büyütmeyi hedefliyor.

Güncel İçerikler