1998 yılında kurulan seyahat portalı Tatil.com, CRM Grup tarafından satın alındı

Türkiye’nin ilk seyahat portalı olarak 1998 yılında kurulan Tatil.com geçen yıldan bu yana mali anlamda zor bir dönemdeydi. Yeniden yapılanma sürecine giren Tatil.com, bu süreçten sonra yoluna CRM Grup tarafından satın alınmasıyla devam edecek.

Turizmde Halimax, CRM Turizm’in ardından sektördeki üçüncü yatırımı yaptıklarını söyleyen CRM Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Becer, “Turizm sektöründe 15 yılı aşkın süredir, pazarlama, satış ve dijital marketing hizmeti veriyoruz. Geçen yıl Holimax ile sektörde B2C satış operasyonuna da başladık, eş zamanlı olarak Le Chic Fethiye Otel’i de bünyesine katarak otel işletmeciliğinde de boy gösterdik” dedi. Tatil.com yatırımıyla birlikte turizm sektörüne ciddi bir ivme kazandırmayı hedeflediklerini belirten Ramazan Becer, “Tatil.com Türkiye’nin en iyi tatil domainlerinden biri. Global pazarda çok ciddi bir altyapısı var. Hedefimiz tatil.com’u tüm dünyaya hizmet eden bir seyahat portalı haline getirmek. Hem yurtiçi hem yurtdışı pazarında yönetilecek iyi bir dijital süreçle, ülkemizin tanıtımına ciddi katkı sağlayacak. Bu oluşumun içerisinde olmaktan çok mutluyuz” diye konuştu.

208 ülkede 600 binden fazla otelle anlaşması bulunan Tatil.com, yaklaşık çeyrek asırdır faaliyet gösteriyor. Yurt içi ve yurt dışı otel, uçak, kişiye özel ve grup tur paketleri için rezervasyon yapılabilen Türkiye’nin ilk ve tek seyahat portalı olarak bilinen şirketin bir dönem farklı şehirlerde yaklaşık 90 yetkili satış ofisi bulunuyordu.

Pandeminin olumsuz rüzgarı en çok turizm sektörüne esti

2020 yılı itibariyle tüm dünyayı etkisi altına alan ve tüm sektörleri hazırlıksız yakalayan pandemi süreci, turizm sektörüne de çok büyük darbe vurdu. Ekonomik olarak dara giren sektörlerin başında gelen seyahat turizmi, iade ve iptal yükümlülükleriyle ciddi mali sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. Bu süreçte ekonomik olarak zarar gören markalardan biri olan tatil.com’u tekrar tüketiciyle buluşturduklarını belirten Becer, “Pandeminin getirdiği olumsuz rüzgardan çok etkilenen tatil.com, geçtiğimiz Şubat ayında faaliyetlerini durdurmuştu. CRM Grup olarak, marka ve altyapı haklarını satın alarak, tekrardan markayı ayağa kaldırma adımlarımızı attık” diye konuştu.

“550 kişilik ekiple yola çıktık.”

Ramazan Becer, “Turizm sektöründe tatilcilerin güvenli yol arkadaşı olma hedefimizle yola çıktık. Saha operasyonlarımızda 150 kişi, call center ekibimizde 400 kişi ile yola çıktık. Her bütçeye uygun tesisleri, en uygun fiyatla tatilcileri buluşturmaya başladık. Turizm sektörü ülkemizin tanıtımına katkı sağlamasının yanında, en yüksek döviz getirisini sağlıyor. Yatırımlarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz” dedi.

Güncel İçerikler