L8 Studios, WePlay Ventures ve Lima Ventures’ın katıldığı tohum öncesi yatırım turunu tamamladı

L8 Studios, WePlay Ventures ve Lima Ventures’ın katıldığı tohum öncesi yatırım turunu tamamladı.

Genç girişimci Emre Ergül liderliğinde kurulan ve ilk yatırım turunu başarıyla kapatan L8 Studios, ana odakta mobil platformlar için “Crit Wheel” adında rekabetçi yarış oyunu üzerinde çalışmalarını sürdürecek.

Casual projesinin yanı sıra kurucu ekibin daha önce çalıştığı hyper-casual alanında da faaliyet verecek girişim, oyun ekosisteminin birçok noktasında çalışmalar sürdürecek.

Crit Wheel inovatif teknolojilerin içerisinde bulunan PvP bir battle-royale yarış oyunu olacak

Daha önce en büyük örneğini Activision Blizzard’ın Blur adındaki oyununda gördüğümüz battle-royale yarış türüne ait mekaniklere sahip Crit Wheel’de AR teknolojisinin de bulunacağını açıklayan Emre Ergül; “Geliştirme aşamasındaki oyunumuzun merkezine rekabet duygusunu koyarak oyuncuların oyun içerisindeki eğlence anlayışını en üst düzeyde tutacağız. Oyunun kendi sistemi dışında espor çalışmalarını da planlamaya başladık, dünya üzerinde görülmemiş farklı bir sistem geliştireceğiz.” şeklinde görüşlerini dile getirdi

“Oyun sektörü odaklı bir yatırım şirketi olan WePlay ve oyun sektöründe yatırımları bulunan Lima Ventures’ın güvenini arkamıza alabilmek oldukça önemliydi, şimdi kendimizi kanıtlama zamanı.”

L8 Studios yatırımıyla birlikte WePlay Ventures, portföyündeki oyun girişimi sayısını 13’e çıkartmış oldu. Lima Ventures ise, WePlay birlikteliğinde gerçekleştirmiş olduğu ikinci oyun yatırımını L8 Studios’a yaptı. Tamamlanan bu yatırım turuyla ilgili L8 Studios kurucusu ve kreatif direktörü Ergül; “Tohum öncesi yatırım turumuzu hızlıca kapattık, şimdi ekip arkadaşlarımızla oyunumuzu geliştirip yatırımcılarımızla birlikte potansiyelimizi global pazarlarda bir değere dönüştürmek istiyoruz.” dedi.

Girişimle ilgili yeni gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler