Semt pazarı uygulaması Pazardan, 3.1 milyon TL tohum yatırım aldı

Online alışveriş gün geçtikçe yaygınlaşırken, semt pazarlarındaki tezgahları dijital alışverişe taşıyan yerli pazar yeri girişimi Pazardan, tohum turda 3.1 milyon TL yatırım aldı.

Semt pazarındaki tezgahları dijitale taşıyan yerli girişim Pazardan, tohum aşamasındaki turda 3.1 milyon TL yatırım aldı. Hatırlarsanız Nisan ayında OTTO Holding‘in 1.35 milyon TL yatırım yapacağını duyurmuştuk. Bu süre 4 yatırımcının katılımıyla 3.1 milyon TL olarak tamamlandı.

2021 yılında Burak Sıraç, Bora Gündüz ve Okan Tübek tarafından kurulan Pazardan’ın bu yatırım turuna; OTTO Holding, ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı, Keiretsu Forum Türkiye ve VeVentures’ın katıldı.

Aldığı yatırımlarla ürün ve iş modelini geliştirmeyi hedefleyen girişim, bu sayede günlük tazelikteki meyve ve sebzeleri İstanbul merkezli olmak üzere daha geniş tüketici topluluğuna da ulaştıracağını açıkladı.

Pazardan segmentteki “tazelik” kavramını değiştirecek

Uygulamalarıyla online alışveriş trendinde yeni bir segment ve deneyim yarattıklarını aktaran Pazardan Kurucu Ortağı ve CEO’su Burak Sıraç, ilk yatırım turuna dair şu bilgileri paylaştı: “Pazardan’ı, kullanıcıların adreslerine semt pazarlarından online alışveriş yapmalarını sağlayan bir pazaryeri platformu olarak konumladık. Kategorideki oyuncular “tazelik” kavramına yatırım yaparken, biz bir adım daha ileriye gidiyoruz ve “günlük tazelikte” ürünler teslim ediyoruz. Pazarcılarımızın ve kullanıcılarımızın hayatlarında gerçek bir problemi çözdüğümüzü görmek bizleri çok motive ediyor. Teknoloji olarak da Pazardan story, Akıllı file gibi Türkiye e-ticaret ekosisteminde ilk defa kullanılan özellikleri geliştirdik. Yatırım turunda sağladığımız kaynak ile etki alanımızı ve Pazardan deneyimini çok daha ileriye taşıyacağız.”

Pazardan’ın yeteneklerini güçlendiren bir yatırımcı kitlesi oluştu

Sıraç “Yatırım görüşmeleri sürecinde maddi kaynağın yanında, her zaman birlikte sinerji yaratabileceğimiz yatırımcılarımızın olmasını arzu ettik. Geldiğimiz noktada Pazardan, Yatırımcılarının kolektif bilgisi, tecrübesi ve networkleriyle çok daha güçlü bir hale geldi. Karşılaştığımız farklı konular veya planlarımızla ilgili birlikte değerlendirmeler yapıyoruz, taviyeler alıyoruz. Herkes çok heyecanlı ve istekli, bizce bu çok değerli. Pazardan’ın hikayesini hep birlikte yazacağız.”

Pazardan taze ürün çatısı altında farklı iş modelleri yaratacak

Ayrıca “Kurulduğumuz günden bu yana çizdiğimiz hedeflere, aldığımız yatırımlarla bir adım daha yaklaştık. Bu süreçte kategori ve marka bilinirliğini artırmanın yanı sıra ekibimizi güçlendirerek İstanbul merkezli olmak üzere hizmet verdiğimiz bölge sayısını yükselteceğiz. Son kullanıcı ve sipariş sayısında büyüme kaydederek ürünümüzü geliştirecek ve farklı işbirlikleriyle yeni iş modelleri yaratacağız. Pazardan taze ürün dikeyinde, farklı iş modelleriyle hizmet veren bir online platform olacak. Aldığımız yatırımı bu stratejiler doğrultusunda büyümeye çevirerek yeni lokal ve global hedeflere yelken açacağız.” dedi.

Güncel İçerikler