Workhy markası ile globalde büyümeye devam eden Mükellef, Almanya’ya açılıyor

Mükellef, global pazarda Workhy ile hızlı büyümesini sürdürerek ABD, İngiltere ve Estonya’dan sonra Almanya pazarına açılıyor.

Türkiye, ABD, İngiltere’nin yanı sıra Estonya üzerinden Avrupa Birliği ülkelerinde şirket kuruluşu ve tüm finansal süreçlerin yönetimi konusunda online bir platform olarak girişimcilerin hayatını kolaylaştıran Mükellef, kısa bir süre önce hayata geçirdiği Workhy markası ile yurt dışı pazarındaki çalışmalarını hızlandırdı. İstikrarlı büyümesini sürdüren şirket hizmet verdiği pazarlara şimdi de Almanya’yı ekledi.

“İkamet zorunluluğu olmadan şube açmalarını sağlıyoruz”

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Mükellef ve Workhy’nin Kurucusu Okan Şafak, kısa bir süre önce aldıkları yatırımla birlikte vites büyüttüklerini ifade ederek şunları söyledi: “Mükellef ekibi olarak 140’tan fazla ülkede girişimcilerin ihtiyaçlarını uçtan uca karşılama hedefimiz doğrultusunda üyelerimize maksimum faydayı sağlamak önceliğimiz. Yaptığımız pazar araştırmaları sonucunda girişimciler için global pazarda en iyi olanakları sunan ve e-ticaret hacmi en büyük, en elverişli ülkelerden birinin Almanya olduğunu saptadık. Her zaman hizmet verdiğimiz ülkelerde operasyonumuzu o ülkelerin kurallarına göre şekillendiriyoruz.

Aynı zamanda coğrafi olarak ölçeklenebilen bir iş modeline sahibiz. Bu yeni adımımızla üyelerimizin Almanya’da ikamet etmek zorunda kalmadan ülkelerinde var olan işletmeleri üzerinden burada şube açmalarını sağlıyoruz. Buna ikametsiz şube açılışı diyoruz. Ayrıca Almanya’da iş yapabilmek için zorunlu olan VAT isimli vergi kimlik numarasının temini, online banka hesap açılışı ve ön muhasebe programlarıyla ilgili de hizmet veriyoruz.” Mükellef olarak hizmet verdikleri ülkelerdeki prosedürlere hakim olan uzman kadrolarıyla yeni ülkelerin de markajlarında olduğunu belirten Okan Şafak, “Yıl sonuna kadar Kanada, Hollanda, Singapur, Malta, Karadağ ve Macaristan’a açılarak, globalde de binlerce işletmeye hem kuruluş hem de finansal çözümlerimizi sunmayı planlıyoruz” dedi.

Güncel İçerikler