Mobil cihazlarla kullanılabilen Video Laringoskopi cihazı Scoper, kitle fonlama üzerinden 4.1 milyon TL fon topladı

Sağlık sektöründe sunduğu yenilikçi çözümlerle, sağlık çalışanlarının pek çok önemli gereksinimini karşılayan Technomedicare, yeni ürünü Scoper için fonbulucu kitle fonlama platformu üzerinde başlattığı yatırım turunu başarıyla tamamlayarak 4 milyon TL’nin üzerinde fon toplamayı başardı.

Türkiye sağlık sektörü son dönemde hem yerel hem de global anlamda hızlı bir gelişim gösteriyor. Bunun son örneklerinden biri ise geliştirdiği Scoper isimli ürünü ile 4 milyon TL’nin üzerinde fon toplamayı başaran Technomedicare oldu.

Kitle fonlama platformu fonbulucu üzerinde gerçekleşen yatırım turunu başarıyla tamamlayan Scoper, hedeflenen 3 milyon 400 bin TL’yi de aşarak kitle fonlamaya dahil olan sağlık sektörü girişimlerinde en yüksek desteği bulanlardan biri olmayı da başardı.
1300 yatırımcı Scoper’ı destekledi

Fonlamanın başarıyla tamamlanmasına dair bir açıklama yapan Technomedicare Kurucu Ortağı ve CEO’su Prof. Dr. Orhan Çınar, 60 günlük yasal süre dolmadan gerekli miktara ulaştıklarını belirtti. 45’i nitelikli olmak üzere 1317 yatırımcı tarafından desteklenmelerinin son derece değerli olduğunu ifade eden Çınar, yüksek katılımın yatırımcıların gözünde sağlık sektörüne olan ilgiyi gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Fonlamanın tamamlanmasıyla ilgili görüşlerini aktaran Technomedicare Kurucu Ortağı Murat Sağlam ise tüm yatırımcılara teşekkür ederek, toplanan miktarın tamamına yakınının Scoper’ın seri üretime geçmesi için kullanılacağını belirtti. Scoper’ın, Türkiye’nin ilk yerli video laringoskopi cihazı olmasının yanında, sınıfının dünyanın ilk uygulama tabanlı cihazı olduğuna da vurgu yapan Sağlam, bugüne kadar hastanelerde gerçekleştirdikleri demolarda ürünün büyük beğeni topladığını ve ön siparişlerin alınmaya başladığını da sözlerine ekledi.

Scoper, Türkiye’nin sağlıkta ithal ürün kullanımını azaltmayı hedefliyor

Video Laringoskopi cihazlarına yönelik ihtiyacın bugüne kadar ithal ürünlerle karşılandığını kaydeden Prof. Dr. Orhan Çınar, Scoper’ın video laringoskopi özelliğinin kullanan uzmanlara büyük kolaylık sağladığına vurgu yaptı. Kullanım kolaylığı dışında, özellikle pandemi döneminde etkisi daha fazla hissedilen güvenli mesafe ihtiyacının da sağlanabildiğini belirten Çınar, yapılan uluslararası bilimsel araştırmaların da video laringoskopinin bir standart haline geleceğini gösterdiğinin altını çizdi.

Kısa süre önce Cochrane’de yayımlanan, Yetişkin Hastalarda Video Laringoskopi ve Direkt Laringoskopi Araştırması’na işaret eden Çınar, bu araştırmanın, video laringoskopların tüm blade tiplerinde başarısız entübasyon oranını düşürdüğünü gösterdiğini ifade etti. Video laringoskop yönteminin, geleneksel uygulamalara göre ilk denemede entübasyon başarı oranının daha yüksek olduğunun da kanıtlandığını kaydeden Çınar, araştırmaya ameliyathane, yoğun bakım, acil ve hastane öncesi gibi tüm entübasyonların dahil edildiğini de belirtti.

Global pazarda büyük boşluk var

Yapılan araştırmalara göre video laringoskopi pazarı hızla büyüyor. Grandview Research tarafından Haziran 2021’de yayınlanan bir araştırmaya göre pazarın 2028 yılında 1,3 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşacağı öngörülüyor. Bu artışın yıllık yüzde 18’in üzerinde bir büyümeye işaret ettiğini belirten Prof. Dr. Orhan Çınar, aynı araştırmaya göre çok kullanımlı ürünlerin yüzde 71’lik bir pazarı temsil ettiğini belirtirken, Scoper’ın hem tek kullanımlık hem de çok kullanımlık ürünleri içeren bir portföye sahip olduğunun altını çizdi. Sektörde az sayıda üreticinin yer aldığını kaydeden Çınar, fonlama sonrasında seri üretime geçilmesiyle Scoper’ın yurt dışı satış ve pazarlama çalışmalarını hızlandıracaklarını da sözlerine ekledi.
Scoper ürün ailesi farklı segmentlerle genişleyecek, sırada işitme dünyası var

Scoper’ın yalnızca entübasyon sırasındaki video görüntüleme alanında faaliyet göstermeyeceğine dikkat çeken Technomedicare Kurucu Ortağı Murat Sağlam, kulak içi görüntülemesini kolaylaştıran Video Otoskop, hayvanlara yönelik tedavilerde kullanılmak üzere Veteriner Otoskop ve Veteriner Laringoskop, tele tıp alanında bilgi ve veri doğruluğunu artırmayı sağlayacak Ev Tipi Teletıp Otoskop ile Ev Tipi Teletıp Faringoskop’un da bulunduğunu sözlerine ekledi. Önümüzdeki 5 yıl için gelişim ve büyüme planlarının hazır olduğunu belirten Sağlam, henüz başlangıç seviyesinde gösterilen bu yoğun ilginin, Scoper’ın gelecekteki başarılarının bir göstergesi olduğunu da kaydetti.

Video laringoskopi nedir?

Pandemi dönemiyle birlikte daha fazla kişinin doğrudan ya da dolaylı ilgi alanına giren entübasyon, yani soluk borusuna tüp yerleştirme işlemlerinde yaygın olarak direkt laringoskopi yöntemi uygulanıyor. Video laringoskopi yönteminde ise uzmanlar, daha net bir görüntü elde edebiliyor ve bu da entübasyon başarısını yükseltiyor. Scoper ise bu yöntemi mobil uygulama tabanlı olarak telefon ve tabletler ile sunarak hem kullanımı kolaylaştırıyor hem de maliyetleri önemli ölçüde düşürüyor.

Güncel İçerikler