Bir hikayenin sonu: Türkiye’nin en köklü e-ticaret platformlarından GittiGidiyor kapanıyor

Dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden eBay, Türkiye’deki en köklü e-ticaret platformlarından biri olan ve 20 yıldan fazladır geçmişi olan e-ticaret pazar yeri GittiGidiyor‘u kapatmak için adımlar atacağını resmen duyurdu.

eBay, 2011 yılında GittiGidiyor’un çoğunluk hissesini satın aldı ve buradaki tüm işleri bu pazarda bağımsız bir platform olarak yürüttü. eBay, küresel olarak tüm pazarlardaki ticari operasyonlarını düzenli olarak gözden geçiriyor ve bu durumdan ötürü de, şirket için zor ama Türkiye’deki stratejik kararını, pazarda süregelen rekabet dinamiklerine dayalı olarak aldı.

Kısacası bir hikayenin sonu!

eBay, platform içerisinde yer alan GittiGidiyor alıcıları ve satıcılarına ayrıntılı bilgileri doğrudan eposta yoluyla paylaşacak. Bugünden itibaren satıcılar yeni ürün listeleyemeyecek ve 18 Temmuz’dan itibaren alıcılar yeni alım yapamayacak. Alıcılar ve satıcılar 5 Eylül 2022’ye kadar Hesabım sayfalarına erişebilecekler. Sonrasında ise tamamen kapanacak.

GittiGidiyor’un kapatılmasının eBay’in 2. çeyrek veya tüm yıl sonuçları üzerinde önemli bir etkisi olması beklenmiyor. Referans olarak, GittiGidiyor, eBay’in 2022 yılının ilk çeyreği sonundaki konsolide aktif alıcı sayısına yaklaşık 4 milyon aktif alıcı katılmış.

Güncel İçerikler