Bilişim teknolojileri hizmeti sunan Cribl, 150 milyon dolar yatırım aldı

Bilişim teknolojileri hizmeti sunan Cribl, Tiger Global Management liderliğindeki D Serisi finansman turunda 150 milyon dolar yatırım aldı.

İlgili yatırım turuna; CRV, IVP, Redpoint Ventures, Sequoia ve Greylock Partners katıldı. Cribl’in toplam sermayesi, 400 milyon dolara ulaştı. 2021 yılı itibariyle de müşteri tabanı üç kattan fazla arttı.

Daha önce Splunk’ta çalışan Clint Sharp, Dritan Bitincka ve Ledion Bitincka, merkezi bir kontrol noktası olmayan farklı BT araçları arasında veri taşımanın ve gözlemlenebilirlik pazarının büyümesi gerektiğini belirtmişti. 2017’de Sharp ve iki meslektaşı, Splunk’tan ayrılarak, Sharp’ın gözlemlenebilirlik aracı olarak tanımladığı platform Cribl’i oluşturmuştu. Cribl, ölçüm yapabilen, ayrıştırıp zenginleştirebilen ve uygun hedefe yönlendirebilen bir sistem olarak tanımlanmıştı.

Sharp, ”Özellikle pandemi sırasında gözlemlenebilirlik daha önemli bir hale geldi. Artan müşteri istekleri ve giderek daha karmaşık hale gelen güvenlik sorunları, hem BT hem de iş perspektifinden bakıldığında bu işi paha biçilemez bir hale getirdi. Şirketler hangi araçları kullanıyorlarsa kullansınlar daha hızlı ve güvenli bir şekilde hareket etmelerini sağlayabilir ve kaliteli veri elde etmelerine yardımcı olabiliriz. Böylece müşterilerimizin verilerle etkileşimde bulunmalarını ve veriler üzerindeki kontrollerini yeniden kazanmalarını sağlayabiliriz” dedi.

Cribl ekibi, ”Eski kurumsal BT şirketlerinden yepyeni girişimlere kadar gözlemlenebilirlik alanına girmek isteyen birçok şirket olmasına rağmen, müşterilerimizden duyduğumuz şey, gerçekten tarafsız ve güvenilir yazılım çözümü sunan tek şirket olduğumuzdur” dedi.

Sharp, ”Gözlemlenebilirlik kategorisinin geleceğini ve vizyonunu yönlendirmeye çalışıyoruz, bu yüzden Dritan Bitincka ve Ledion Bitincka başkanlığında yürütülen ve yeni ürün geliştirmeye odaklanan bir sistem olan C021’i kurduk.

Portföyümüzü ise, hem Cribl Edge hem de Cribl Search ile genişleterek, önde gelen gözlemlenebilirlik boru hattı şirketinden tam bir gözlemlenebilirlik paketine geçiriyoruz” dedi.

Şu anda 350 kişiyi istihdam eden Cribl’in hedefinde ise, bu sayıyı 500 kişiye çıkarmak olduğu söyleniyor.

Güncel İçerikler