Yerli dijital güzellik platformu Flavus, 6.5 milyon TL’lik ek yatırım aldı

Yerli dijital güzellik platformu olarak çalışmalarına başlayan Flavus, güzellik dikeyinde uzmanlaşan ve Kore Kozmetik, Dermokozmetik ve ana akım tüm diğer kozmetik ürünlerini bir araya getirerek Ekim 2020’den bu yana hizmet veren bir girişimdir.

Girişimin kurucusu Selçuk Köksal’dan edindiğimiz bilgiye göre Flavus, ikinci turda Mehmet Çoban ve Ahmet Kara‘dan 6.5 milyon TL’lik ek yatırım aldı.

Selçuk Köksal, Flavus.com’u kurduktan sonra pek çok melek yatırımcıyla yaptığı yatırımcı- girişimci görüşmelerinden sonra 2020 son çeyreğinde tohum yatırım almıştı. Bize aktarılan bilgilere göre Flavus, geçtiğimiz 18 ayda, 3 milyon üzerinde ziyaretçi sayısına ulaştı. 2022 ilk çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre 6 kat ciro ve sipariş sayısı elde etti.

Selçuk Koksal, “Flavus.com olarak pek çok ilke imza attık: Türkiye’de ilk defa sadece kendi sitesinden hizmet vererek başta cilt bakım olmak üzere Kore kozmetik ve dermo-kozmetiği, diğer ana akım kişisel bakım ve kozmetik markaları ile aynı çatı altında buluşturduk. Diğer pazar yerlerinde mağaza açmadık ve yüzde 100 müşteri memnuniyetine dayalı dikey-uzman platform olarak hizmet veriyoruz.”

Köksal, “Türkiye’de İstanbul içinde aynı gün teslimat yapan tek güzellik platformuyuz. ilklere imza atmak iş modelimizde çok önemli. Bunun için dijitalde ürettiğimiz video içeriklerle tüketicilerimizi bilgilendiriyoruz.”

Girişim almış olduğu bu yatırımı başta yeni müşteri kazanımı olmak üzere, marka ve ürün sayısını artırmak için kullanacakmış. En büyük hedefimiz ise takımımızı büyütmek. Halen Flavus’da 300’e yakin marka ve 8000’e yakın ürün çeşidini tek sepette ve aynı gün teslim ediyoruz, hedefimiz marka sayımızı 500’e, ürün sayımızı ise 10 bine çıkarmak.

Güncel İçerikler