İşe alım süreçlerini otomatikleştiren platform Fetcher, 27 milyon dolar yatırım aldı

İşe alım süreçlerini otomatikleştiren platform Fetcher, B serisi finansman turunda 27 milyon dolar yatırım aldı. Tola Capital liderliğinde yürütülen yatırım turuna G20 Ventures, KFund ve Accomplice katıldı.

Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Andres Blank, toplam sermayenin 40 milyon dolara ulaştığını belirtti.

2014 yılında Blank, Chris Calmeyn, Javier Castiarena ve Santi Aimetta tarafından Caliber adlı profesyonel bir ağ uygulaması olarak başlatılan Fetcher, birkaç yıl sonra uygulamanın içine yerleştirdikleri otomasyon teknolojisini kullanarak işe alım yapmaya karar verdi.

Blank, “Adaylar arasından seçim yapmak benim için her zaman zor olmuştu. Bu nedenle bir işe alım ekibi getirdim. Daha sonra zamanlarının manuel ve tekrarlayan görevlere harcanamayacak kadar değerli olduğunu gördüm. Bu süreci doğru yönetmenin ve kaynak sağlamaya devam etmenin daha yararlı bir yolu olduğunu düşündüm. Genel olarak amacım, şirketlerin zaman içinde büyük adayları depolamasını, güncellemesini, onlarla bağlantı kurmasını kolaylaştırmak ve onlara gelecekteki iş fırsatları hakkında bildirim gönderebilmektir” dedi.

Şirketin şu anda Behr Paint, Albertsons, Foursquare ve Shutterstock dahil olmak üzere 350’den fazla müşterisi bulunuyor (aylık %10 büyüme). Fetcher’ın yıllık gelirinin son 12 ayda üç katına çıktığı söyleniyor.

Blank, “Fetcher, aday bulma sürecini gerçekten otomatikleştirebilen tek kaynaktır. İşe alım sürecinde hem aday bulma hem de sosyal yardım taraflarını otomatikleştirerek, şirketin ihtiyaç duyacağı çoğu şeyi size sağlayabilir. Ayrıca işe alım firmalarına, ajanslara veya danışmanlara harcanan bütçeyi önemli ölçüde azaltabilir” dedi.

Fetcher şu anda 45 kişiyi istihdam ediyor ve bu sayıyı yıl sonuna kadar ikiye katlamayı planlıyor.

Güncel İçerikler