Yerli girişim Tridi, Farplas’ın üretim süreçlerindeki çözüm ortağı oldu

Tridi ve Farplas'ın iş birliği kurumların inovasyon süreleri hızlandırıp aynı zamanda yeni çalışma modellerini anlamaları ve yeni teknolojilere daha hızlı adapte olmalarını sağlayan itici bir güç olacak.

Türkiye’nin dijital üretim tedarik platformu Tridi, otomotiv sektörünün lider markaları arasında yer alan Farplas’ın üretim süreçlerindeki çözüm ortağı oldu. Ar-Ge faaliyetleri kapsamında Farplas mühendislerinin prototip üretim talepleri, artık Tridi tarafından karşılanacak.

Günümüzde vizyon odaklı kurumsal firmalar, iş süreçlerindeki sürdürülebilir yapıyı korumak ve kurumsal çözümlerini karşılamak adına startuplar’la çalışmayı tercih ediyor. Tridi ve Farplas’ın iş birliği kurumların inovasyon süreleri hızlandırıp aynı zamanda yeni çalışma modellerini anlamaları ve yeni teknolojilere daha hızlı adapte olmalarını sağlayan itici bir güç oluyor. Akıllı mobilite çözümleri ve geliştirdiği inovatif polimer sistemlerle otomotiv sektörünün lider markaları arasında yer alan Farplas, prototip üretim süreçlerinde çözüm ortağı olarak talebe özel üretim pazarının ilk ve tek dijital platformu Tridi’yi seçti. Tridi, bu iş birliğiyle Ar-Ge faaliyetleri kapsamında Farplas mühendislerinin prototip üretim taleplerini karşılayacak.

“Çeviklik, hız, şeffaf bilgi yönetimi iş birliği sürecindeki temel kriterlerimiz”

Otomotiv sektöründe yeni bir projenin devreye alınması sürecinde prototip parça üretiminin zaman ve maliyet yönetimi açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Tridi Genel Müdürü Çınar Topaloğlu, “Tridi olarak sahip olduğumuz bilgi birikimiyle, Farplas’tan gelen talepleri karşılayabilecek geniş bir çerçevede hizmet sunuyoruz. Çeviklik, hız, şeffaf bilgi yönetimi gibi kriterler, iş birliği sürecindeki olmazsa olmaz kriterlerimiz. Bugüne kadarki tüm projelerimizi, bu kriterler sayesinde başarıya ulaştırdık. Bundan sonraki projelerde de dijitalleşmeyle başarıyı en üst seviyede sürdürmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Peki Tridi tam olarak ne yapıyor?

Bir üretim tedarik platformu olarak endüstriyel üretim pazarında faaliyet gösteren Tridi, 3D Baskı, CNC işleme, Sac Metal Şekillendirme, Silikon Kalıplama ve Plastik Enjeksiyon Kalıplama teknolojileriyle otomotiv, beyaz eşya, savunma ve havacılık, elektronik ve IOT, medikal gibi farklı endüstriyel sektörlere hizmet veriyor. Tasarımı tamamlanmış parçaların üretimini, üretim tedarik ağı ile sağlıyor. Platforma yüklenen üretim modeli, yapay zeka tarafından analiz edilerek üretim esnasında çıkabilecek tüm hatalar öncesinde analiz ediliyor. Ayrıca, Tridi, endüstriyel müşterilerin Türkiye’deki tedarik ağı ile en uygun fiyat tekliflerine, talep ettikleri parçaların sistemde daha önce aynı üretimi yapmış doğru üreticiyle üretilmesini sağlıyor. Bu üretim modeli, planlı üretimi de destekliyor.

Güncel İçerikler