Ödeme hizmeti Facebook Pay, Meta Pay olarak yeniden adlandırılıyor

Facebook, Messenger, Instagram ve WhatsApp'ta bulunan ödeme sistemi Facebook Pay, Meta'nın metaverse vizyonu doğrultusunda Meta Pay olarak yeniden adlandırılacak.

Odağını metaverse’e çeviren Meta CEO’su Mark Zuckerberg, geçtiğimiz ekim ayında yeni şirket vizyonunu ve yeni çatı şirketi Meta’yı tanıttı. Bu doğrultuda ilerleyen Meta, platforma ait özelliklerin isimlerini ve kapsamını da önemli ölçüde değiştirme yoluna gidiyor. Son olarak şirket, Facebook, Messenger, Instagram ve WhatsApp’ta bulunan ödeme sistemi olan Facebook Pay’i Meta Pay olarak yeniden adlandıracağını açıkladı.

Meta’nın ticaret ve finans teknolojileri başkanı Stephane Kasriel’in bir blog yazısına göre, değişikliğin yakında gerçekleşmesi bekleniyor. Kasriel’in açıklamasından anlaşıldığı üzere Meta’nın bu adımı şirketin metaverse vizyonunun önemli bir parçası niteliğinde. Şirket yenileme işleminin henüz ilk aşamalarında olsa da, Meta Pay, metaverse ve fintech işlemlerinin bir arada yer alabileceği bir platform olabilir.

Kasriel, Facebook Pay ile halihazırda sağlanan ödeme deneyimlerini iyileştirmeye odaklandıklarını belirtiyor. Kasriel’in gönderisine göre 160 ülkedeki işletmelerde insanlar ödeme yapmak için Meta’nın platformlarını kullanıyor. Meta ayrıca platformlarındaki ödeme deneyimini nasıl basitleştireceğini de araştırıyor. Detay vermekten kaçınan Kasriel, bunun tek bir cüzdan deneyimi sunmanın erken aşamaları olduğunu ve ileride söyleyecek daha çok şey olacağını belirtti. Görünüşe bakılırsa Meta Pay ile kullanıcılar, metaverse’de kim olduklarını kanıtlayabilme ve sahip oldukları dijital ürünleri saklayabilme gibi pek çok yeniliğe erişebilecek. Meta Pay, istediğiniz ödeme yöntemiyle kolayca ödeme yapabilmenize olanak tanıyacak.

Kasriel ayrıca Meta’nın blockchain ve NFT’ler gibi Web3 teknolojileri hakkındaki düşüncelerine de yer verdi. Hatırlarsanız bu haftanın başında Instagram, önümüzdeki günlerde Instagram’da NFT paylaşma deneyimini sunacağını açıklamıştı. Mark Zuckerberg, benzer deneyimin yakında Facebook’a geleceğini de söylemişti.

Güncel İçerikler