Mobil kripto bankacılık uygulaması Metavest, 1.6 milyon dolar tohum yatırım aldı

Blokzincir üzerindeki finansal ürünleri kullanıcılarına sunacak Metavest, yerli ve yabancı yatırımcıların katılımıyla tohum yatırım sürecini 1.6 milyon dolar ile tamamladı.

Şirket tarafından verilen bilgilere göre söz konusu tohum yatırımın Transfero Group’un yanı sıra Türkiye ve yurt dışından çeşitli melek yatırımcılar katılımıyla gerçekleşti. Metavest ekibi, alınan yatırım ile finans ve blokzincir alanındaki en yetkin yetenek havuzuna erişimin sağlanması ve projenin yoğun rekabet ortamında finansal risklerden uzak ve sürdürülebilir bir şekilde ilerletilmesi için kullanılacağını belirtti.

Metavest, geleceğin finans sistemi olarak düşünülen merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosistemi ve geleneksel finans dünyası arasında bir köprü olma hedefiyle yola çıktı. Kullanıcılar banka hesaplarından Metavest uygulamasına doğrudan fon aktarımı ve DeFi üzerinde bulunan sabit getiri odaklı fırsatlara kolay ve güvenli bir şekilde erişim imkanı bulacak. Metavest çıkaracağı kendi kripto parası MVST ile uygulama içerisinde kullanıcılara seçkin fırsatlar, yüksek getiri oranları ve uygun işlem ücretleri sunacak.

Nafiz Bayindir

Platformun kurucusu Nafiz Bayındır; “Geçtiğimiz yıllarda neobanklerin FinTech alanında yarattığı kullanıcı deneyimiyle çok hızlı büyümelerine şahit olduk. Önümüzdeki senelerde blokzincir üzerindeki finansal servisleri kitlelerle buluşturan uygulamaların hayatlarımızda büyük bir yer edineceğini düşünüyorum.”

Metavest’in Private Beta versiyonu için bekleme listesine buradan katılarak erken aşama kullanıcılara sunulacak fırsatlardan yararlanmak için kaydınızı oluşturabilirsiniz.

Metavest, kullanıcılarına merkeziyetsiz finansın (DeFi) sunduğu faydaları kolay ve ulaşılabilir kılan global mobil kripto bankacılık uygulamasıdır. Blokzincir alanında yetkin yerli ve yabancı çalışanlarıyla Kasım 2021 tarihinde kurulmuştur. Kurucusu ve CEO’su Nafiz Bayındır önderliğinde ve bugün 20 kişiye yaklaşan ekibiyle ilerleyen Metavest, özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde blokzincir ve DeFi kullanımını artırmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler