Elon Musk, Twitter’ın aylık kullanıcı sayısını dört katına çıkarmayı hedefliyor

Geçtiğimiz günlerde Twitter'ı satın alan Elon Musk, platformun aylık kullanıcı sayısını dört katına çıkarmayı planlıyor. Musk ayrıca, Twitter gelirinin %90'ını oluşturan reklamları 2028 yılına kadar yaklaşık %45'e düşürmek istiyor.

Geçtiğimiz ay Twitter’ı satın almak için 43 milyar dolar teklif veren ve 44 milyar dolara satın alan Elon Musk, hizmetin nasıl gelişeceğine dair çarpıcı söylemlerde bulunmaya devam ediyor. New York Times‘ın elde ettiği yatırımcılar için sunum dosyası, Musk’ın şirket için  büyük vizyonu hakkında bizlere fikir veriyor.

Öncelikle geçtiğimiz haftalarda Musk ve Twitter cephesinde yaşanan gelişmelere bakmakta fayda var. Nisan ayının başında Twitter’ın yüzde 9,2 hissesini satın alarak şirketin en büyük hissedarı olan Elon Musk, sonraki günlerde Twitter yönetim kuruluyla yaşanan bazı çekişmelerin sonucunda şirketi almak için 43 milyar dolar teklif etmişti. Bu teklifinin en iyi teklifi olduğunu söyleyen Musk, teklifi kabul edilmezse yatırımcı profilini yeniden değerlendirmek zorunda kalacağını da eklemişti. Geçtiğimiz haftalarda Musk’ın teklifinin kabul edilmesiyle dünyanın en zengin insanı 44 milyar dolara Twitter’ın yeni sahibi oldu. Geçtiğimiz günlerde yaşanan son gelişme ise Sequoia, Binance ve Fidelity’nin aralarında bulunduğu yatırımcı grubunun 7.1 milyar dolar yatırım ile Twitter’ın satın alınmasını desteklemesi oldu.

New York Times’ın elde ettiği dosyaya göre Musk, 2021 sonunda 217 milyon olan Twitter’ın aylık kullanıcı sayısını 2025’te yaklaşık 600 milyon kullanıcıya çıkarmayı hedefliyor. 2028 yılında ise bu sayının 931 milyona çıkmasını istiyor. Musk’ın bu hedefleri, önümüzdeki altı yıl içinde aylık kullanıcı sayısını dört katından fazlasına çıkarmak istediği anlamına geliyor. Geçtiğimiz yıl 5 milyar dolar gelir elde elen şirket, Musk’ın sunum dosyasına göre 2028 yılına kadar yıllık gelirini 26.4 milyar dolara çıkarmayı planlıyor.

Twitter’ın para kazanma modelinde de önemli ölçüde değişiklikler yapmak isteyen Musk, bu konuda da bazı değişikliklere imza atacak diyebiliriz. Musk, şu anda Twitter gelirinin %90’ını oluşturan reklamları 2028 yılına kadar yaklaşık yüzde 45’e düşürmek istiyor. Dolayısıyla Twitter’ın önümüzdeki yıllarda abonelik modelini daha çok benimsemesi şaşırtıcı olmayacak.

Güncel İçerikler