Pazarlama çözümlerine odaklanan Movable Ink, 55 milyon dolar yatırım aldı

2010 yılında hayata geçirilen pazarlama çözümleri geliştiren Movable Ink, 55 milyon dolar yatırım alarak 1,3 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Pazarlama sektöründe müşterilere kişiselleştirilmiş deneyimler sunan Movable Ink, Silver Lake Waterman liderliğindeki yeni, 55 milyon dolarlık D Serisi yatırım turunu duyurdu. Yatırım sonrası 1,3 milyar dolar değerlemeye ulaşan şirket, unicorn girişimler arasında yerini almayı başardı. Yatırımcılar arasında Contour Venture Partners ve Intel Capital da yer alıyor.

Markalar, müşterilerine kişiselleştirilmiş deneyimler sunduğunda tüketicilerin birçoğunun satın alma olasılığı daha çok yükseliyor. Fakat, markalar veri yönetimi araçlarına ne kadar yatırım yapsalar da, günümüzde pazarlamacılar hala bazı süreçleri manuel olarak işlemeye devam ediyor. 2010 yılında Vivek Sharma ve Michael Nutt tarafından kurulan Movable Ink, markanın verilerini e-postalara, web sitelerine ve diğer dijital platformlara gömülmek üzere tasarlanmış “içerik modüllerine” çevirerek bu sorunu ortadan kaldırmayı planlıyor.

Bugünün tüketicisinin kişiselleştirme anlamında her zaman olduğundan daha fazla beklentiye sahip olduğunu söyleyen Movable Ink CEO’su ve Kurucu Ortağı Vivek Sharma, markaların deneyimlerini farklı yerlerde, farklı cihazlarda ve yolculuklarının farklı aşamalarında hareket eden insanlara göre uyarlamaları beklendiğini dile getirdi.

Yıl sonuna kadar 700 Movable Ink çalışanına ulaşmayı hedefleyen ekip, şu anda 550 kişiyle küresel olarak hizmet vermeye devam ediyor. Şirket, yaptığı açıklamada, bir satın alma işlemi de duyurdu. Pazarlamacılara müşterilerinin amacının net bir resmini veren ve her müşteriye en ideal içeriği sunmak için yapay zekadan yararlanan Coherent Path, Movable Ink tarafından satın alındı. Şirket ayrıca, Almanya, Avusturya, İsviçre, İskandinav ülkeleri ve Benelüks dahil olmak üzere Avrupa genelinde faaliyetlerine genişlettiğini söylüyor.

Güncel İçerikler